Zo bemachtig jij die felbegeerde stage op een moderedactie

Zo, je mag op sollicitatiegesprek komen. Je droom om op de redactie van dat super leuke fashionmagazine te werken begint langzaam werkelijkheid te worden. Nu alleen nog aangenomen worden en niks staat je meer in de weg. Maar hoe ga jij je onderscheiden van de rest en zorg je ervoor dat ze jou kiezen. Lees snel verder en dan ga jij die stageplek binnenslepen..

onze-nieuwe-mooie-bloesemboom-van-zomers-2

Doe je huiswerk

Doe grondig onderzoek naar het bedrijf waar je stage wil gaan lopen. Hoe ziet bijvoorbeeld hun bedrijfscultuur eruit, maar zoek ook naar informatie over de mensen die er werken. Weet op welke kanalen ze actief zijn, wat de doelgroep is en zoek naar achtergrondinformatie. Bestaat de redactie uit verschillende editors? Zorg dan dat je hun namen weet en of hun expertise fashion, beauty of lifestyle is. Zorg dat je de artikelen leest en hier iets over weet te vertellen tijdens je sollicitatiegesprek. Hiermee kan je aantonen dat je je verbonden voelt met het magazine en het een rol in je leven speelt.

” Je ademt mode, het is onderdeel van je leven. “

Zie het niet als “moeten”

Ja, het is verplicht om tijdens je opleiding stage te gaan lopen. En ja, je moet af en toe wat klusjes doen die totaal niks te maken hebben met je gebruikelijke werkzaamheden. Maar zie het als een kans en niet als een verplichting. Het is een ervaring die je mee kan nemen in je verdere leven. Je ademt mode, het is een onderdeel van je leven. Maak dit kenbaar door bijvoorbeeld aan te geven welke laatste catwalk trends je aanspreken of wie je stijliconen zijn. Het bedrijf moet zien dat je passie hebt voor het vak en niet dat je er zit omdat het moet.

1421983503039

Presenteer je in je eigen stijl

Je gaat niet op sollicitatiegesprek bij een advocatenbureau, dus je colbert en kokerrok mogen thuis blijven. Laat zien dat je gevoel voor stijl hebt en toon op jouw manier wat jij onder mode verstaat. Zorg dat je uitpakt (maar overdrijf hier niet in), het is immers de eerste indruk die ze van je krijgen. Uiteraard past het wel bij het bedrijf, maar dit is voor jou logisch aangezien je per se op die redactie aan de slag wil en niet ergens anders.

” Wees oprecht geïnteresseerd, maar ga haar niet vertellen hoe jij het zou doen. “

Wees ambitieus, maar wordt niet arrogant

Wil je later hoofdredactrice worden? Ga ervoor, maar wees realistisch. Laat merken dat je hier heel erg hard voor wil werken en heb respect voor de hoofdredactrice van het bedrijf. Wees oprecht geïnteresseerd, maar ga haar niet vertellen hoe jij het zou doen. Daar scoor je geen punten mee. Laat gewoon zien dat je ambitie hebt, maar weet hoe moeilijk het kan zijn. Toon begrip en je zult zien dat ze dit veel meer waarderen dan betweterig gedrag.

Stel vragen

Er bestaan geen domme vragen, dus stel ze. Vraag bijvoorbeeld wat de werktijden zijn, zo kan je laten zien dat je er alvast zin in hebt. Ook kan je vragen wat het bedrijf nog wil bereiken. Hiermee laat je zien oprecht geïnteresseerd te zijn in het bedrijf en niet alleen voor de korte duur van de stageperiode.

En als laatste, stuur achteraf een mailtje!

Stuur diegene die je gesproken hebt een mailtje. Vertel dat je het een fijn gesprek vond en haal wat punten uit het gesprek aan. Hiermee laat je zien dat je hebt opgelet en de stageplek heel erg graag wil.

Heb jij zelf nog tips die jou aan een stageplek hebben geholpen op een moderedactie? Deel ze in de comments!

Bronnen: Intermediar, Amayzine, ELLE

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. rainbowhysteria schreef:

  Top stukje! Heel leuk!

  Liked by 1 persoon

 2. constantdeboer1 schreef:

  Dit is op MICwatching.nl herblogden reageerde:

  Leuke blog van Charissa Leatemia!

  Like

 3. constantdeboer1 schreef:

  Leuke blog Charissa! Die baan komt eraan 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. ZoëMontijn schreef:

  Leuk artikel! Komt precies op het goede moment voor het solliciteren naar stages 🙂 Als jij, net als ik, geinteresseerd bent in mode, dan vind je dit vast wel een leuk artikel om te lezen: http://micwatching.nl/2015/10/23/the-modelhouse-een-nieuwe-stap-binnen-de-online-modellenwereld/

  Like

 5. Leuke manier van schrijven, leest makkelijk weg! Als jij op een redactie wilt werken, komt dat vast helemaal goed; aan je writing skills zal het in ieder geval niet liggen 😉

  Like

 6. femkeboots schreef:

  Dit is op MICwatching.nl herblogden reageerde:

  Leuke blog van Charissa, aanrader!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s