Zo krijg je meer volgers op Instagram: 5 tips

instagram-foto-s-hoeven-niet-meer-vierkant-te-zijn

Instagram is hot and happening. Het is niet meer weg te denken uit de digtale wereld. Instagram blijft maar groeien en ze kondigde laatst zelfs aan dat ze de mijlpaal van 400 miljoen gebruikers hebben behaald.  Een veel gestelde vraag is: hoe krijg je meer volgers op Instagram. Hieronder vind je een aantal handige tips waarmee je gelijk aan de slag kunt!

Het uploaden van je foto’s op een correct tijdstip is van “levensbelang”

Maak gebruik van de bekende hashtags
Door het gebruik hashtags kun je veel nieuwe volgers krijgen. Hashtags zijn namelijk hét hulpmiddel om te zoeken en te vinden op Instagram. Het is wel belangrijk dat je hashtags gebruikt die aansluiten bij de volgers die je wilt aantrekken, anders heeft het namelijk niet het gewenste effect.

Wees uniek
Laat je persoonlijkheid zien! Je persoonlijkheid is hetgeen wat je uniek maakt. Jouw persoonlijkheid onderscheidt je van de andere. Jij bent namelijk de enige die dit kunt uitdragen naar de buitenwereld. Maak hier dus gebruik van. Door een mix van creativiteit en jouw unieke persoonlijkheid kom je een heel eind. Laat die nieuwe volgers maar binnenstromen!

Post genoeg, maar wel met mate
Mensen moeten wel een reden hebben om je te gaan volgen, dit doen ze niet als je geen foto’s post. Mensen zullen je eerder volgen als je regelmatig actief bent op Instagram. Zorg ervoor dat je volgers altijd een foto in hun feed hebben, dit doe je door 1 tot 8 foto’s per dag te plaatsen. 

Upload op een goed tijdstip
Het uploaden van je foto’s op een correct tijdstip is van levensbelang. Het kan zijn dat je een geweldige foto heb gemaakt. Alleen als je die geweldige foto op een verkeerd tijdstip upload kan het zijn dat het niet bij de gewenste volgers aankomt. Leuk om te weten is, dat de meeste mensen hun Instagram checken in de vroege morgen voor werk of in de late middag onderweg naar huis. Plaats je je dus niet rond deze tijdstippen, dan word je foto bedolven door andere posts in hun feed.

Vul je biografie in
Zeg eerlijk, zelf vind je het ook leuk om in steekwoorden te lezen met wat voor Instagrammer je te maken hebt. Daarom moet je hem ook zorgvuldig invullen. Je biografie is wellicht het meest waardevolle onderdeel van je Instagram-account, dit is namelijk dé plek om te laten zien wie jij bent. Laat bijvoorbeeld zien waar je over post, wat je interesses zijn en waar je nog meer te vinden bent. 

Heb jij iets aan deze tips? Ga jij deze tips ook gebruiken? Of heb jij nóg meer tips & tricks? Laat het hieronder in een reactie weten.

Als je meer over mij wilt weten of andere artikelen wilt lezen, klik dan vooral hier!

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. nadechevaagten schreef:

  Goed Artikel! Handige tips, Instagram is nu natuurlijk erg populair en dus een goed social media kanaal om in te zetten voor een bedrijf. Vooral het uploaden op een goed tijdstip vind ik een goede tip! Ik denk dat de meeste bedrijven hier vooral nog naar aan het zoeken zijn. De titel van het artikel vind ik ook erg goed! De lezers worden meteen geprikkeld om het artikel te lezen! Misschien vind je mijn artikel over website trends ook interessant, bekijk hem hier! http://micwatching.nl/2015/10/06/hoe-maak-je-jouw-website-uniek-5-essentiele-trends/

  Like

 2. Tamara de Groot schreef:

  Handige tips en zeker bruikbaar. Veel bedrijven kunnen hier nog van leren.

  Like

 3. carolinebruyel schreef:

  Interessant artikel Lisa! Goeie tips waar bedrijven en Instagrammers wat aan hebben. Verder leuk geschreven, leest heel makkelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s