How to: De eerste stappen met YouTube

Naast Google is YouTube één van de grootste zoekmachines in Nederland, dus waarom zou je deze ook niet gebruiken om je bereik te vergroten? Per minuut wordt er over de hele wereld meer als 100 uur aan video’s geüpload en ook jij zou hier binnenkort bij kunnen horen met jouw video’s. Dagelijks worden er ook meer dan 3 miljard video’s gekeken op deze grootse videosite, dus waarom zou jij daar niet van mee profiteren? Ik zet enkele tips voor je op een rij die van jouw YouTube-account ook een succes zouden kunnen maken.

TIP 1: Maak een eigen YouTube kanaal aan.
Iedereen zou sowieso op elk sociale media kanaal er voor moeten zorgen dat zijn of haar website of naam van zijn of haar blog staat geregistreerd. Een eigen YouTube kanaal zorgt voor vertrouwen en authenticiteit tegenover je bezoeker. Zorg er voor dat je alle informatie voor jouw kanaal goed invult. Zorg voor een juiste omschrijving van je website en dat er duidelijk gelinkt wordt naar jouw website en/of blog.

TIP 2: Maak kwalitatieve content
Zorg er voor dat sowieso de eerste video’s die je gaat publiceren voorzien zijn van de juiste techniek en kwaliteit. Het beeld, geluid en techniek van zo’n eerste video laten een indruk achter bij je bezoeker. Als deze bezoeker jouw video ziet als ‘goed’ dan zal deze sneller terugkomen naar jouw kanaal om andere video’s te bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld op de homepage van jouw website en/of blog een welkom video laten zien en zo kan je gelijk jouw YouTube kanaal introduceren. Zo heb je in ieder geval al de ‘views’ te pakken van de bezoekers van je eigen website en/of blog.

TIP 3: Zorg voor een goed gebruik van Key Words, Beschrijvingen en Tags
Omdat YouTube ook één van de grootste en meest gebruikte zoekmachines is, is het ook erg belangrijk dat je de juiste Key Words gebruikt. Neem als voorbeeld dat jij een beauty blogger bent die bepaalde make-up technieken uitlegt, dan moet je gaan nadenken hoe mensen zouden gaan zoeken op deze techniek. De key Words die je hierbij bedenkt moet je weer verwerken bij het publiceren van je video. Zorg ook dat je video de juiste benaming en beschrijving krijgt met natuurlijk een link jaar jouw website verwerkt in één van de eerste regels. Op deze manier komen mensen eerder op jouw video kanaal terecht en uiteindelijk weer op jou website. Buiten dat bouw je natuurlijk ook een naamsbekendheid op.

b25d56c8bccc96bb3806c995826f26ffTIp 4: Gebruik ook jou andere social media kanalen
Youtube video’s kan je bijna delen op al je andere social media kanalen. Deel je video’s bijvoorbeeld op Facebook en kleine stukjes op Instagram. Zo laat je al jouw volgers op deze kanalen ook weer weten dat ze jou kunnen volgen op YouTube. Op Facebook heb je bijvoorbeeld de kans dat mensen jouw content het ‘sharen’ waard vinden en dus zullen ze dit delen op hun account. Dit is één van de trucjes die er voor kan zorgen dat je meer naamsbekendheid krijgt.

TIP 5: Wees authentiek en oprecht en upload regelmatig nieuwe video’s
Eén van de dingen die er voor zorgen dat mensen terugkomen naar iets is als ze merken dat je het oprecht en met passie hebt gemaakt. Er moet geen andere insteek inzitten als bijvoorbeeld gratis spullen, mensen prikken hier gauw doorheen en zullen dan niet meer terug komen. Als jij er voor zorgt dat je regelmatige nieuwe video’s upload zullen de bezoekers ook jou authenticiteit gaan opmerken en dit wekt een vertrouwensband op.

Heb je wat aan deze beginnende YouTube tips gehad? Hou dit kanaal dan zeker in de gaten voor een vervolg van dit artikel voor de gevorderde YouTuber.

Bron: internetsuccesgids.nl, YouTube.com, Pinterest.com.

“Ik ben Roy Boere, 23 jaar oud en editor voor Micwatching.nl. Wil jij meer weten over mij bekijk dan hier mijn voorstel artikel of bekijk hier mijn interview met internet ondernemer Maaike Dorsteen.”

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. immeleandra schreef:

  Ha Roy, goed stuk! Ook leuk dat je er een filmpje bij hebt.

  Liked by 1 persoon

 2. royboere92 schreef:

  @immeleandra Dankjewel voor je reactie Imme. Ik vond het filmpje ook een leuk extra toevoeging. Vond je het artikel goed in balans?

  Like

 3. immeleandra schreef:

  Jazeker! Duidelijk te zien dat je veel van dit onderwerp af weet. Good work!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s