Wat doet een content & community manager? Ilovefashionbloggers’ May Bui vertelt.

Schermafbeelding 2015-10-04 om 14.50.20May Bui, een 22-jarige blogger op haar eigen blog OhMAYGod en een content & community manager bij Ilovefashionbloggers. Een jaar geleden zat May nog op de Hogeschool Rotterdam en studeerde ze communicatie, specialisatie digitale media. Na haar afstuderen had ze gelijk een passende en leuke baan gevonden bij Ilovefashionbloggers, waar ze begon als content & community manager.

Hoe ben je bij Ilovefashionbloggers terecht gekomen?
“Ik zag op social media dat een paar bloggers die ik ken naar een evenement van Ilovefashionbloggers waren geweest. Hierdoor was ik benieuwd naar het bedrijf en zocht ik het op. Ik zag dat het bedrijf vooral bezig was met mode en digitale media én het was ook nog is gevestigd in Rotterdam. Ilovefashionbloggers leek al bijna het perfecte bedrijf voor mij. Ik stuurde een e-mail naar ze voor een ontmoetingsgesprek. Ik kwam op gesprek, gesprek liep goed en voilà, ik werk nu bij Ilovefashionbloggers.”

Wat voor werk voert een content & community manager precies uit?
“Ik doe twee dingen voor Ilovefashionbloggers. Ik creëer content en plaats de content op social media en de blog. Dat is dan in vorm van fotografie en webteksten schrijven. Daarnaast ben ik in contact met modebloggers. Ik regel samenwerkingen met deze bloggers. Verder help ik ook mee tijdens evenementen.”

Waar moet je goed in zijn als content & community manager?Schermafbeelding 2015-10-04 om 13.58.15
“Je communicatie moet sterk zijn. Je moet goed met je doelgroep kunnen communiceren en je moet je doelgroep goed kennen. Als community medewerker sta jij te woord voor eventuele vragen of als jij ze wil aanspreken moet dit wel op een manier gebeuren dat prettig is voor de doelgroep. Ik spreek vaak met bloggers. Ik moet al een beetje weten wat deze bloggers vaak verwachten, vragen of willen. Als content medewerker is het belangrijk dat je creatief bent in het bedenken van leuke blog artikelen en ervoor zorgen dat het interessant is voor de bezoekers van de website.”

Wat is het meest leuke aan je werk? 
“Het leuke aan mijn werk is dat ik elke keer wel weer geïnspireerd raak. Ik zit in een klein team waardoor ik de vrijheid heb om mijn ideeën uit te dragen en uit te voeren. De vrijheid om lekker creatief te zijn. Bij Ilovefashionbloggers kan dat.”

Wat is het minst leuke aan je werk?
“Soms moet je meer doen dan waar je je daadwerkelijk echt op wil focussen. Dat komt omdat Ilovefashionbloggers nog een heel klein bedrijf is. Het is een start-up bedrijf.”

Schermafbeelding 2015-10-04 om 14.15.54Nog grote en leuke projecten waar je aan hebt gewerkt? Zo ja, hoe vond je het?
“We hebben vorig jaar en dit jaar de Ilovefashionbloggers Q&A georganiseerd waar vier grote Nederlandse bloggers werden uitgenodigd om te spreken en vragen te beantwoorden voor beginnende en opkomende bloggers. De eerste keer hadden wij het in het Nhow Hotel in Rotterdam gehouden en de tweede keer in de MTV Studios. Het was erg leuk om dit te organiseren en mee te maken. Naast dat het heel leuk is om te doen heb ik ook geleerd om organisatorisch aan de slag te kunnen gaan. Ook kun je tijdens zulke projecten of evenementen super goed en veel netwerken.”

Tot slot, heb je nog tips of advies voor de net afgestudeerde of toekomstige digitale media professionals, hoe je snel of makkelijk aan een leuke en geschikte baan komt?
“In de modebranche is de banenmarkt best concurrerend, dus je moet jezelf goed kunnen onderscheiden van de massa. Kijk vooral waar je voor wil gaan solliciteren en wat je een bedrijf kan aanbieden. Als je de perfecte baan hebt gevonden bij het perfecte bedrijf, laat dan ook zien dat jij echt perfect bent voor die leuke baan!”

Wat is jouw droombaan na je studie? Laat het achter in de comments!

Afbeeldingen: Ohmaygod & Ilovefashionbloggers


Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.08.37

Over de auteur: Jennie Nguyen

 

 

get moneyLees ook: Geld verdienen met Instagram: 6 tips [Infographic]

 

 

Schermafbeelding 2015-10-25 om 12.48.16Lees ook: Ted Talk: Sneller & beter bloggen

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s