Waarom het slim is om nú te gaan vloggen

e787baa24614c2e8dbe4e73edbf3ed01

De mediawereld veranderd, en dit gaat onderhand met de snelheid van een raketlancering. Van personal branding tot e-mailmarketing en een social media goeroe; het medialandschap anno 2015 draait niet meer alleen om de televisie, radio en de printmedia. Het is daarom belangrijk om als bedrijf mee te gaan met de trends van media. Een van die nieuwe online media trends is vloggen: bloggen, maar dan in videovorm.

Beeld:Collage Vintage

Maar waarom zou je als bedrijf gaan beginnen met vloggen? Een vlog kan handig zijn om je website een nieuw aspect te geven en meer persoonlijk te maken. Daarnaast creëer je door een vlog nieuwe en unieke content voor de bezoekers van jouw website. Je bent dan ook meteen bezig om een conversation company te creëren, wat ieder bedrijf wil worden. Schriftelijke informatie is leuk, maar een mooie video over je bedrijf, of een kijkje achter de schermen is nóg leuker voor jouw bezoekers om te bekijken! Zit je er over na te denken om vlogs te gaan maken en je website naar een hoger level te brengen? Dan zijn hier nog drie tips die je er helemaal van gaan overtuigen om te beginnen met vloggen.

1. Betrek je publiek op een andere manier
Een video is veel interactiever dan andere vormen van content. Je kan bijvoorbeeld conversaties beginnen, Q&A vlogs maken en het geeft je publiek een leuk kijkje in jouw (persoonlijke) wereld. Op deze manier betrek je het publiek bij jouw bedrijf en creëer je meer interactie. Neem bijvoorbeeld ELLE Magazine, een miljoenenbedrijf dat óók vlogt! ELLE maakt bijvoorbeeld vlogs waarin zij een kijkje achter de schermen laten zien, hoe er een nieuw nummer gemaakt wordt, of ze geven tips over hoe je een nieuwe modetrend kan dragen.

2. Begin een conversatie op een dieper level.
Voor veel mensen is het een stuk lastiger om emoties te kunnen lezen in teksten dan in dat ze het kunnen zien in een korte video. Vloggen is eigenlik bloggen maar dan op een meer persoonlijk level. Laat dus vooral de persoonlijke kant van het verhaal zien in je vlog (zoals bloopers!) en de relatie tussen jou en het publiek zal alleen maar beter worden.

3. Vlog met mate
Het zal vast even wennen zijn om jezelf te gaan filmen, en vervolgens jezelf terug te moeten zien én horen. En ook voor je publiek kan het vloggen iets nieuws zijn. Het is daarom verstandig om het vloggen op te bouwen. Begin met een vlog over de wereld om jou en je bedrijf heen, met bijvoorbeeld een leuk muziekje op de achtergrond. Ga met elke vlog een stapje verder door bijvoorbeeld zelf in beeld te komen en tegen de kijker te praten. Maar de belangrijkste stap om een vlog master te kunnen worden is dat jij en je omgeving zich helemaal comfortabel voelt bij het vloggen.

Welke vlog of vlogger heeft jou de afgelopen tijd geïnspireerd? En waarom?

Advertenties

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Leuk artikel! Een vlog is lastiger om te maken, maar zeker leuker om te bekijken dan een blog. Vlog je zelf ook?

  Like

  1. zoem92 schreef:

   Dankjewel Bente! Daar ben ik het helemaal mee eens. Zelf maak ik geen vlogs, ik denk omdat ik het toch nog raar vind om mezelf terug te zien (en te horen!) haha 😉

   Like

 2. githavanleeuwen schreef:

  Goede tips voor beginnende vloggers. Welke vloggers volg jij zelf?

  Like

  1. zoem92 schreef:

   Ik vind vlogger (en blogger) Tanya Burr heel leuk! Zij vlogt voornamelijk over beauty en mode, maar ze is altijd heel eerlijk over de producten die ze gebruikt 🙂 Ken jij nog leuke vlogs, Githa?

   Like

 3. Oh, ga haar meteen even opzoeken op Youtube. Ik volg zelf Kinoyoga en kijk wel eens een filmpje van nikkietutorials voor make-up 😀

  Liked by 1 persoon

  1. zoem92 schreef:

   Leuk! Beide vloggers kende ik nog niet. Thanks voor de tips! 🙂

   Like

 4. Marit Metselaar schreef:

  Leuk artikel! ik vind het zelf alleen jammer dat steeds meer mensen gaan vloggen of andere video’s maken op YouTube omdat ze weten dat dat nu erg populair is. Je hebt ook de al wat bekendere mensen die bijvoorbeeld door hun manager worden aangespoord om te vloggen en dan doen ze het naar mijn idee niet omdat ze het leuk vinden, maar omdat ze gewoon kijkers willen hebben en beroemder willen worden.

  Like

  1. zoem92 schreef:

   Dat is inderdaad jammer! Ik vind wel, dat je als vlogger het vloggen inderdaad écht leuk moet vinden. Toch vind ik het zelf wel leuker om bijvoorbeeld een tutorial te bekijken, als in vlog-stijl, in plaats van te lezen.

   Like

 5. juliadejonge schreef:

  Ik had er nog nooit over nagedacht dat je als bedrijf ook kan vloggen! Het maakt natuurlijk veel persoonlijker, waardoor mensen zich meer verbonden voelen met het bedrijf. En laat personificatie nu populairder zijn dan ooit 😉 Maar denk je ook niet dat dit flink kan falen als je niet de goede mensen en middelen hebt?

  Like

  1. ZoëMontijn schreef:

   Ja, als een bedrijf de verkeerde middelen en mensen inzet kan het inderdaad helemaal verkeerd uitpakken. Je moet als ‘vlogger’ het vloggen ook wel écht leuk vinden, vind ik. En ik denk dat bedrijven vooral ook goed na moeten denken waar over ze precies dan willen vloggen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s