Hoe genereer ik meer abonnees op mijn YouTube-kanaal?

YouTube blijft met miljarden bezoekers per dag ‘booming’ in de mediawereld. Het sociale medium dat in 2005 is opgericht door Chad Hurley en Steve Chen geeft vele mensen van alle leeftijden de kans om hun videoproducties te delen met de wereld. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw content gezien wordt op YouTube? Een manier is door een groot aantal abonnees op jouw YouTube-kanaal te genereren. Vijf tips hoe je dit voor elkaar krijgt.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk abonnees te hebben, omdat YouTube dit aantal meeneemt bij de ranking van de video’s. Staat een video bij het zoeken van bepaalde trefwoorden bovenaan de lijst met resultaten, dan is de kans uiteraard groter dat mensen jouw video gaan bekijken. Daarnaast krijgen abonnees op het kanaal een melding als er een nieuwe video is geplaatst. Kortom, met meer trouwe volgers geneer je automatisch meer views. Meer abonnees krijgen vergt echter wel geduld, maar deze tips zullen op de lange termijn zeker werken.

hqdefault

 Tip 1: Lever goede kwaliteit

Het belangrijkste is goede kwaliteit leveren waarmee je waarde biedt aan de kijker. Als hij of zij jouw video’s leuk vindt, zal die persoon logischerwijs eerder abonneren op jouw kanaal. Hiermee wordt terug gerefereerd aan het feit dat personen die geabonneerd zijn automatisch een melding krijgen als jij een nieuwe video plaatst. Een tevreden kijker wil uiteraard niets missen van jouw toekomstige content.

Tip 2: Zorg ervoor dat het kanaal overzichtelijk is

Als jouw kanaal er overzichtelijk uitziet, komt dit professioneel en betrouwbaar over. Personen moeten in één oogopslag kunnen zien wat voor video’s jij maakt, zodat zij weten waar ze aan toe zijn. Zo maak je het hen gemakkelijker en zullen zij sneller meer video’s bekijken.

Tip 3: Zorg voor de juiste inrichting

Zorg dat de inrichting van je video’s ook in orde is. Hiermee gaat het om de juiste titel en beschrijving van de content. Als die twee ingrediënten kloppen, zullen jouw video’s makkelijker en door de juiste mensen gevonden worden.

Tip 4: Bepaal een duidelijke doelgroep

Om vooral trouwe abonnees te krijgen, is het belangrijk video’s voor een specifieke doelgroep te produceren. Personen zoeken namelijk gericht op de onderwerpen van content. Als zij die onderwerpen op jouw kanaal kunnen vinden, zullen ze sneller abonneren en terugkomen.

doelgroep+is+belangrijk (1)

Tip 5: Laat je zien op andere kanalen

Laat je zien op andere kanalen waar ook jouw doelgroep komt. Dit doe je door bijvoorbeeld op video’s te reageren en tips te geven. Zo vergroot je je bekendheid bij de doelgroep en zullen zij ook eerder jouw kanaal bezoeken. De kans dat zij zich ook abonneren is groot, aangezien jij de content produceert waar zij al naar keken.

 

Bron: Rabobank Ik ga starten. (2012). De start van YouTube. https://www.ikgastarten.nl/bedrijf-starten/de-start-van-youtube 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s