Yfke Sturm: “Ik wil de wereld laten zien dat het modellenleven juist leuk is”

Wie wel eens naar programma’s als Hollands Next Topmodel of Make me a Supermodel kijkt, is zich er vast van bewust dat de modellenwereld een apart wereldje is. Jonge meiden en jongens krijgen vaak keiharde kritiek op hun uiterlijk, en zo’n tv show komt al snel oppervlakkig over. Maar tijdens de lancering van The Modelhouse.tv heb ik geleerd dat ook een model keihard moet werken, en dat de wereld waar in zij leven er leuker en positiever uitziet dan dat je zou denken. The Modelhouse.tv is een nieuw online platform dat dit laat zien.

The Modelhouse is een online real-life serie waarin 9 modellen laten zien hoe zij leven, wat zij eten, hoe zij hun lichaam fit houden voor shoots en shows én het geeft je een kijkje achter de schermen tijdens de werkdagen van de modellen. Daarnaast bloggen vijf experts over hun specialiteiten: gezondheid, huidverzorging, mode & styling, lifestyle en sport.

Yfke Sturm (bekend model en presentatrice van Hollands Next Topmodel) is een van de modellen die voor The Modelhouse blogt. Ik heb haar gesproken tijdens de lancering van The Modelhouse.tv. “Ik doe het modellen werk al heel lang, en ik geniet er nog steeds van. Op mijn website en via social media kreeg ik vaak vragen over hoe ik eet en hoe ik fit blijft. Ook werd er vaak gevraag naar welke beauty producten ik bijvoorbeeld gebruik. Ik vond dat ik hier iets mee moest doen dan alleen reageren op de vragen.”

Oprichter van The Modelhouse is Freek Koster. Hij is tevens directeur van Touché Models en Future Faces, twee grote modellenbureau’s in Amsterdam. Freek had hetzelfde idee als Yfke, zonder dat zij dit van elkaar wisten: er moest iets nieuws komen in de modellenwereld. Freek licht zijn idee voor The Modelhouse toe: “Helaas wordt er vaak negatief gesproken over de modellenwereld. Soms is dat terecht, maar vaak ook niet! Bij The Modelhouse willen wij laten zien dat modellen niet alleen een appel en een plakje ontbijtkoek eten per dag. Met onze modellen willen wij juist laten zien hoe belangrijk het is om gezond te leven, voldoende te bewegen en het belangrijkste: plezier hebben in de dingen die je doet. The Modelhouse is een inspiratie worden voor mannen en vrouwen, en zorgt niet voor een negatief zelfbeeld.”

Een grote online-stap
The Modelhouse is een van de eerste online platforms dat je een kijkje achter de schermen van het modellenleven laat zien. Yfke licht dit toe: “Voorheen waren er alleen maar tv programma’s waarin je kan zien hoe modellen strijden voor de Next Topmodel titel. Dit brengt echter vaak alleen maar negatieve reacties over de gezondheid van modellen. Doordat er nu een online modellenplatform is ontwikkeld kan iedereen zien hoe modellen écht leven: wat veel positiever is dan dat er op televisie wordt laten zien. Door deze grote online-stap wordt de modellenwereld veel begrijpelijker voor lezers en kijkers. Ook kunnen de participerende modellen en experts echt een conversatie aangaan met de lezers. Dit zorgt weer voor meer interactiviteit waar we weer op terug kunnen koppelen bij leuke events die wij gaan organiseren!”

The Modelhouse is overigens zowel online als offline. De thuisbasis van The Modelhouse staat in hartje Amsterdam, vlak naast het Vondelpark. Hier kunnen de modellen niet alleen voor gezelligheid en werk langskomen, maar ook om te sporten en om samen te koken met een van de foodspecialists, zegt Freek Koster. “De modellen krijgen veel begeleiding tijdens het sporten. Wij hebben een speciale sportruimte waar cardio en krachttraining kan worden gedaan met onze personal trainer. Ook is er ruimte voor pilates en yoga oefeningen. Na het sporten gaat de personal trainer samen met de modellen koken. Op deze manier leren zij nieuwe en gezonde recepten zelf te maken. Wij streven naar een goede gezondheid van onze modellen. Dit kan je overigens ook allemaal terug vinden op The Modelhouse website. Onze modellen delen namelijk veel verschillende tips & tricks.”

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Renee schreef:

  Suoer leuk om de ins en outs te weten te komen over de modellen wereld. Ik ben daar altijd al nieuwschierig naar geweest! Leuk en informatief artikel!

  Liked by 1 persoon

  1. ZoëMontijn schreef:

   Dankjewel Renee! Leuk om van een enthousiaste lezer te horen 🙂

   Like

 2. juliadejonge schreef:

  Wat goed om eens te zien hoe het modellenleven er écht uitziet! TV-programma’s en ook (online) nieuws werpen vaak geen goed daglicht over het modellenbestaan. Ik volg wat modellen op Instagram en gelukkig laten zij al een veel beter beeld zien dan de ‘onafhankelijke’ media, maar deze serie is een welkome toevoeging!

  Liked by 1 persoon

  1. ZoëMontijn schreef:

   Dat vind ik nou ook, Julia! 🙂

   Like

 3. Leuk artikel Zoë! Ben benieuwd naar het nieuwe platform!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s