De goudentips naar een succesvolle blog

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen: bloggen is helemaal hot. Als creatieveling kan je je helemaal uitleven op jouw eigen blog! Alleen hoe zorg je er nu voor dat jouw blog interessant blijft voor jouw lezers? Hoe krijg je zoveel mogelijk volgers? Dit zijn vragen die door de hoofden van beginnende bloggers spoken. Ben jij ook van plan een blog te schrijven, maar weet je niet zo goed waar en hoe je moet beginnen? Twijfel geen moment, met dit artikel ben je binnen no time op weg naar HET succesvolle bloggersleven.

Start je blog pas als je een goed idee hebt bedacht, kies vervolgens een strategie. Zorg ervoor dat je zeker bent van je zaak en laat dan je blog online gaan. Er zijn enorm veel onderwerpen waarover je op je blog kan schrijven. Je kunt denken aan: een lijst met tips, een handleiding, het bespreken van een bepaald probleem, vertellen over een evenement, antwoord geven op veel gestelde vragen, informatie geven en nog veel meer. Kom erachter waar jouw interesses liggen en wat jij het leukst vindt om over te schrijven.

DO’s:

Tip 1: Schrijf content die mensen willen delen, zorg ervoor dat jouw blog een bepaalde groep aanspreekt. Als iemand je blog dan leuk vindt gaat het via mond-tot-mond reclame door naar vrienden. Grote kans dat het hen ook aanspreekt en dat zij het ook weer delen met hun vrienden. Jouw blogs bereiken op deze manier een groter publiek.

Tip 2: Blog regelmatig, als je een tijd niets van je laat horen gaan lezers je niet meer volgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Tip 3: Zorg ervoor dat je blog in één klik te delen is. Zo zal je blog sneller worden gedeeld, mensen willen geen moeite hoeven te doen om jouw artikelen te delen.

Tip 4: Zorg voor variatie. Om interessant te blijven voor je lezers is het belangrijk dat je content varieert, post eens iets anders dan alleen maar teksten maar maak bijvoorbeeld een filmpje of post foto’s. Let wel op: zorg ervoor dat het er professioneel uitziet.

Tip 5: Verplaats je continu in het hoofd van je lezers. Vraag jezelf af wat jouw lezers willen lezen. Het is heel belangrijk om erachter te komen wat voor content zij willen zien, dan is de kans groter dat zij jou blijven volgen.

Tip 6: Kruip uit je schulp! Wees niet bang, zorg ervoor dat jij iets hebt dat andere bloggers niet hebben. Think ‘out of the box’, wees creatief en doe eens gek!  Bedenk pakkende titels waardoor mensen getriggerd worden om jouw artikel te lezen.

Tip 7: Verschuil je niet, laat zien wie je bent! Zorg ervoor dat je lezers genoeg over jou komen te weten. Maak een pagina aan met alle weetjes over jou als persoon, en zorg er ook voor dat je persoonlijkheid in jouw artikelen naar bovenkomt.

Tip 8: Zet je social media kanalen op scherp. Post veel over jouw leven, niet iedere post hoeft over jouw blog te gaan. Als mensen jou leuk vinden als persoon is de kans groter dat je content wordt gedeeld. Als mensen jouw berichten retweeten of sharen met link naar jouw blog zal er meer verkeer komen op je blogpagina.

Tip 9: Zorg ervoor dat je lezers zich vrij voelen bij jou. Beantwoord bijvoorbeeld hun vragen en voorkom onduidelijkheden. Dit wordt erg gewaardeerd door jouw lezers, je geeft hen het gevoel dat je ze echt wilt helpen.

Tip 10: Neem een kijkje bij andere bloggers en interacteer met hen. Lees zorgvuldig artikelen van anderen, laat alleen een reactie (compliment/feedback) achter als je je serieus hebt verdiept in het artikel van een ander. Bloggers weten zelf ook wel wanneer iemand zich echt heeft verdiept in zijn/haar artikel, dus val niet door de mand.

Tip 11: Kwaliteit staat bovenaan. Je kunt beter wat minder volgers hebben die je werk daadwerkelijk lezen dan veel volgers die je artikel meteen weer verlaten. Kwaliteit roept een betrouwbaar gevoel op bij jouw lezers.

Tip 12: Een van de belangrijkste tips die ik jullie meegeef, WEES GEDULDIG. Als je denkt dat je binnen een aantal weken honderden volgers kunt krijgen, dan heb je het hoogstwaarschijnlijk mis. Ook al werk je heel hard aan je blog, het heeft wat tijd nodig. Geef je lezers de tijd om jou te ontdekken.

DON’TS:

 • Zet niet in élke reactie een link van jouw blog. Dit wordt niet altijd gewaardeerd, sterker nog mensen beginnen zich te ergeren aan jou als blogger.
 • Maak niet continue reclame voor je eigen blog. Mensen worden niet vrolijk als jij op ieder social media kanaal duidelijk maakt hoe te gek jouw blog wel niet is. Er ontstaat dan irritatie, daar heb je helemaal niets aan. Natuurlijk is het goed om je blog te promoten, maar hou het binnen de lijnen.
 • Schrijf geen dingen, waar je zelf niet achter staat. Schrijf ook niet alleen over bepaalde onderwerpen om zo meer volgers te genereren.
 • Zet geen neppe reacties bij andere bloggers neer als je hun artikelen niet hebt gelezen.

Meer weten over de auteur? Klik hier.

Lees ook mijn andere artikelen:

DE informatie om goed te kunnen scoren op social media

De gouden tips naar een succesvolle blog

Bekijk ook mijn TED talk

 

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. sharondekruijff schreef:

  Goede tips! Heel interessant, dit ga ik zeker gebruiken bij mijn eigen blog 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. esmeevg1995 schreef:

  Dank je wel Sharon, fijn dat je het gaat gebruiken. Succes met je blog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s