Waarom is SEO belangrijk?

Waarom is SEO belangrijk?
Een poort naar de oneindige informatie op het internet.

Waarom is SEO belangrijk?

Het internet is een gigantische plek, bijna even groot als het eindeloze universum waar onze kleine blauwe in zweeft. Google is de poortwachter die tussen de vurige menigten en jouw bedrijf staat. Google bepaalt wie er als eerste door mag. SEO is het hulpmiddel dat je kan gebruiken om de anderen voor te zijn en om bovenaan te staan bij zoeksites als Google. SEO is geen mysterieus concept; het is slimme marketing. Maar waarom is SEO precies belangrijk voor bedrijven?

Wat is SEO?

Dit is natuurlijk wel een essentieel onderdeel. Als we niet weten wat SEO is, kunnen we ook niet begrijpen waarom het belangrijk is. SEO (Search Engine Optimalization) is het volgen van een aantal regels om een site voor een zoekmachine te optimaliseren, en zo hoger in de rankering staan. Elementen op een site, zoals de titel van een pagina, de metabeschrijving, de URL, interne- en externe links en het gebruik van de juiste koppen hebben allemaal te maken met de vindbaarheid van jouw site.

Het kost helemaal niets

In tegenstelling tot andere vormen van marketing, zoals een cost per click- of traditionele banner campagne is SEO helemaal gratis. Het enige wat SEO nodig heeft is tijd, moeite en consistentie. Daar zeg je als professionele marketeer natuurlijk geen nee tegen. Wel moet er bij vermeld worden dat SEO niet een vervanging, maar een aanvulling op de marketingstrategie is. SEO alleen is geen magisch middel om iedereen naar jouw site te lokken.

Gebruiksgemak

SEO is niet alleen een handig stuk gereedschap om een site beter vindbaar te maken, het zorgt ook nog eens voor een stukje gebruiksvriendelijkheid. Het hangt natuurlijk allemaal af van het type website, maar over het algemeen kan SEO de usability van een website een schop in de goede richting geven. SEO maakt tegelijkertijd de site toegankelijker voor zoekmachines en duidelijker voor de bezoekers. Het helpt gebruikers om iets zo snel mogelijk met zo weinig moeite te vinden. Binnen en buiten de site.

Als jij het niet doet, doet iemand anders het wel

Het internet is het snelste medium op aarde, dus nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen is vereist. De keiharde waarheid is ook dat wanneer je met jouw bedrijf niets aan SEO doet, een ander met de hogere rankering aan de haal gaat. Dat wil je natuurlijk niet. Zoekmachines veranderen constant de criteria voor een hoge rankering, dus als je de concurrentie voor bent kan je het een hoop opleveren.

Gebruikers kiezen wat bovenaan staat

Online heerst het gemak. Als het om zoekmachines gaat is de top vijf letterlijk een top vijf. Het is dus niet gek dat uit onderzoek is gebleken dat bijna alle zoekmachine-gebruikers kiezen voor één of meerdere van de eerste vijf resultaten. Als je niet bovenaan staat, dalen je kansen om gevonden te worden door potentiële gebruikers.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag met SEO, en optimaliseer je kansen voor een beter gebruikerservaring, vindbaarheid, rankering en uiteindelijk ook meer conversie.

Over de auteur Calvin Foe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s