10 handige tools voor Digital Nomads in Thailand

Voor als je het kantoorbestaan zat bent, bestaat er de mogelijkheid een Digital Nomad te worden. Digital Nomads verdienen hun brood door vanuit het buitenland te werken, zonder een vaste thuis- of kantoorbasis. Digital Nomads zijn er over de hele wereld, maar Thailand is een populair land onder de werkende nomaden. Maar wat is handig om te weten als je een Digital Nomad wilt worden in Thailand? Deze handige tools helpen je op weg.

Thailand
Bron: Flickr.com
 1. Tieland to Thailand

Van een geordend en rustig leven in Nederland naar een nieuw avontuur in Thailand. Dat is niet niks. Je laat niet alleen je vrienden en familie achter, maar ook je oude, vertrouwde moedertaal en de stad waar jij alles zonder moeite wist te vinden. In ruil daarvoor krijg je een prachtig land, maar veel onbekendheid terug. Chris en Angela, de oprichters van de website Tieland to Thailand, weten hier alles van. Zij besloten in 2013 Amerika achter zich te laten om een nieuw leven in Thailand op te bouwen. Omdat zij als geen ander wisten hoe lastig het kan zijn om je weg te vinden in een land aan de andere kant van de wereld, besloten zij hun opgedane kennis te delen op een blog. Op Tieland to Thailand vind je informatie over belangrijke dingen als de juiste documenten en visums, geldzaken en verblijfplaatsen. Ook kun je er terecht voor leuke how to’s, reviews en handige tips met betrekking tot eten en het dagelijkse leven.

Digital Nomad
Bron: Eigen beeld
 1. Nomad List

Een goede voorbereiding is het halve werk, wordt ook wel gezegd. De website Nomad List kan je hierbij uitstekend helpen. Als Digital Nomad in wording is het belangrijk om van een aantal dingen goed op de hoogte te zijn. Hoe is bijvoorbeeld het internet in Bangkok en hoeveel moet je nu precies betalen om er te kunnen leven? Ook kun je via de website vinden of de lokale bevolking vriendelijk is tegen buitenlanders en in hoeverre de stad veilig is voor vrouwen. Naast de nuttige informatie over de stad, brengt Nomad List je ook in contact met Digital Nomads die momenteel in Thailand zijn. Je kunt deze Digital Nomads vragen stellen die de app nog niet voor je beantwoord heeft. Nomad List zorgt ervoor dat je je een stuk zekerder voelt over je verblijf in Thailand.

Digital Nomad
Bron: Screenshot
 1. WorkFrom

Ben je al in Thailand en op zoek naar een werkplek? Surf dan eens naar Work From, een website die in een handig overzicht werkplekken laat zien in populaire steden. Je typt Bangkok in en weet gelijk waar alle coffeeshops en cafés zitten waar je aan de slag kunt gaan. Met de website kun je lokale favorieten ontdekken, per plek zien hoe de internetsnelheid is en erachter komen of je op de locatie toegang hebt tot stopcontacten. Vanaf de werkplek die je gevonden hebt via Work From, kun je inchecken en andere Digital Nomads ontdekken die op een plek dichtbij jou aan het werk zijn. Je werkt dus niet slechts op een willekeurige plek, maar maakt ook direct deel uit van een community.

Digital Nomad
Bron: Screenshot
 1. Thais video woordenboek

Veel Digital Nomads hebben een haat-liefde verhouding met Google Translate. Google Translate is absoluut handig, maar beperkt in zijn aanbod. Het laat de grammatica volkomen achterwege en daarom is het beter een taal te leren via een meer uitgebreide applicatie. ‘Thais Video Woordenboek – Leren’ is de perfecte app om de Thaise taal te leren. Door middel van een overzichtelijk programma leer je de basis om jezelf te redden in Thailand. Zoals de titel van de applicatie al doet vermoeden, leer je de taal door video- en spraakopnames. Handig voor in bijvoorbeeld een taxi of als je zakenrelatie geen vloeiend Engels spreekt. De applicatie kost €2,99 en is te gebruiken zonder internetverbinding. Ideaal!

Ditigal Nomad
Bron: Screenshot
 1. Betalingsmethoden zoals Venmo en Paypal

Wanneer je als Digital Nomad Thailand bezoekt, zal je waarschijnlijk niet een nieuwe bankrekening openen. Zorg er daarom voor dat je een paar verschillende opties openhoudt. De meeste klanten zullen je betalen via Paypal. Maak een account aan en zorg dat je hier bekend mee wordt. Neem de nodige stappen om je account zo veilig mogelijk te maken en stel de juiste instellingen in. Een niet-zakelijk account is namelijk niet in staat om meer dan 500 dollar vrij te geven. Een andere goede optie is Venmo. Dit is een gebruiksvriendelijke e-wallet voor het splitsen van facturen en rekeningen van bijvoorbeeld een restaurant. Het is ideaal voor het verzenden en ontvangen van geld van of naar vrienden. De applicatie van Venmo en Paypal zijn beide gratis te verkrijgen via de Google Play Store en de App Store.

Digital Nomads
Bron: Flickr.com
 1. Simlockvrije telefoon met een lokale simkaart

Als Digital Nomad is het vanzelfsprekend en van belang dat je altijd bereikbaar bent. Om torenhoge kosten van je eigen provider te voorkomen, kun je logischerwijs beter van de mobiele service in Thailand gebruik gaan maken. Het zal je verbazen hoe voordelig het kan zijn om gebruik te maken van dat netwerk. Als je in Nederland een telefoon gratis hebt gekregen bij bijvoorbeeld je abonnement bij Vodafone, is er een kans dat het netwerk is vergrendeld. Dit betekent dat het telecombedrijf voorkomt dat er een ander netwerk wordt gebruikt dan het netwerk dat zij aanbieden. Daarom kun je ervoor kiezen je telefoon te ontgrendelen voordat je een provider uit Thailand gaat gebruiken. Er is ook een optie die misschien wel gemakkelijker is: een simlockvrije telefoon kopen. Hierdoor kan je je telefoon direct gebruiken met een lokale simkaart en in contact komen met bedrijven in Thailand.

Simlock
Bron: Flickr.com
 1. F.lux

Als Digital Nomad kan je zelf je werktijden inplannen. Dit betekent dat je soms tot in de late uurtjes aan het werk bent of dat je al voor de zon opkomt achter je laptop zit. Het felle blauwe licht dat je scherm afgeeft (zelfs op de laagste helderheid) laat je lichaam echter denken dat het nog dag is, met als gevolg dat je niet in slaap kunt vallen. F.lux lost dit probleem voor je op. De gratis software, die alleen voor OS X-gebruikers te downloaden is, past afhankelijk van het tijdstip de warmte van je scherm aan. Overdag geeft het je scherm felle kleuren, s ‘avonds transformeert het geleidelijk in warme tinten. F.lux maakt je productiever en dat leidt tot minder slaapproblemen, zodat je meer kan genieten van de Digital Nomad levensstijl.

Digital Nomad
Bron: Flickr.com
 1. Coffitivity

Het is kenmerkend dat je als Digital Nomad geen vaste plek hebt om te werken. In een coffeeshop is het misschien te lawaaierig, in je kamer of achter een bureau vaak weer te stil. Coffitivity heeft voor jou de oplossing. De gratis applicatie reconstrueert de geluiden van een café om je creativiteit te stimuleren en zo beter te werken. Denk hierbij aan verschillende mixen van geluiden zoals Morning Murmer, Lunchtime Lounge of University Undertones. Deze geluiden hebben een realistische mix van winkel achtergrondgeluiden: kassa’s, koffie brouwen, bordengerinkel en zachte geluiden van een gesprek. Zodra je de applicatie downloadt, wijst het zichzelf. Je hoeft je niet te registeren en je kan direct op elke plek gebruikmaken van de geluiden.

Digital Nomad
Bron: Flickr.com
 1. Rescuetime

Maar weinig Digital Nomads hebben een volledige beheersing van tijdmanagement. We hebben allemaal last van die dagen dat je urenlang zit te browsen zonder iets productiefs uit te voeren. Voor deze uitsteldagen is Rescuetime een redmiddel. De software maakt een tijdsweergave van al jouw digitale activiteiten: van het lezen van je e-mail tot het scrollen op je Twitter feed. Aan het einde van elke week ontvang je een e-mail met de totale weergave van jouw (on)productiviteit. Hierdoor leer je meer over je werkdag en kan je nog preciezere deadlines zetten. De software is beschikbaar voor iPhone, Android, Windows, OS X en Linux. Rescuetime Lite is gratis, voor het premium pakket betaal je 8 euro per maand.

Digital Nomad
Bron: Flickr.com
 1. Every Time Zone

Als Digital Nomad zijnde ben je natuurlijk niet plaatsgebonden. De kans is dus vrij groot dat opdrachtgevers of andere personen waarmee je werkt ook vanuit verschillende landen en continenten werken. Nu denk je misschien bij jezelf: “Dat is toch waar de Digital Nomad lifestyle om draait? Wat is hier het probleem?” Dat klopt. Een klein probleem is er echter wel, namelijk de verschillende tijdzones waar wij als mensen in de wereld mee te maken hebben. Hierdoor kon het nog weleens voor komen dat er misverstanden ontstonden over tijdstippen van deadlines of andere afspraken. Gelukkig is dit allang verleden tijd. Dankzij de tool Every Time Zone zal er geen verwarring meer ontstaan. Je voegt hier namelijk alle time zones die je nodig hebt en jouw eigen tijd toe. Zo kun je zien op welk tijdstip in de dag van je opdrachtgever de marker landt. Dat bespaart je niet alleen miscommunicatie, maar ook een hoop rekenwerk.

Digital Nomad
Bron: Eigen beeld

Krijg je al zin om naar Thailand te vertrekken? En heb je misschien zelf nog handige tools voor een Digital Nomad in wording? Laat het ons weten in een reactie!


Bronnen

Elena ProkopetsEvery Time ZoneTieland To ThailandKavi GupptaRomano GroenewoudPaul BischoffTanya MohnEric BiellerNomadict MattCoffitivity on iTunesSerenity CaldwellChris BaileyWorkfrom


Meer weten over de auteurs? Kijk dan hier:

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Greenstamatic schreef:

  Zalig, merci voor de uitgebreide info en inspiratie!

  Liked by 1 persoon

  1. rebeccabloemzaad schreef:

   Bedankt voor je complimenten! 🙂 Goed te horen dat we je hebben kunnen inspireren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s