8 Ontwikkelingen op het gebied van virtual reality waar jij nog niet van af wist!

De Oculus Rift werd in 2013 ontwikkeld door Palmer Luckey en was daarmee de voorloper op het gebied van virtual reality. Nu drie jaar later is de virtuele bril het consumentenleven ingeslopen en begint virtual reality zich binnen alle markten verder te ontwikkelen. Van musea tot defensie overal wordt gewerkt aan deze technologie met als uitkomst vele verrassende en handige hulpmiddelen. Er is inmiddels al zoveel mogelijk dat we door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij voor jou een lijst samengesteld met de meest spraakmakende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van virtual reality.

1.De VGRO
Als we kijken naar de wereld van virtual reality op het gebied van gaming, zien we dat beweging een erg belangrijke factor is omdat het onderdeel uitmaakt van het spel. VGRO komt nu met een nieuw soort controller op de markt die er uit ziet als een designer stoel en het bewegen binnen virtual reality nog gemakkelijker maakt. In het midden zit een oog waarmee de bewegingen van de speler worden geregistreerd. Wanneer je plaats neemt op de stoel en naar rechts of links kantelt, wordt de looprichting van het character in het spel bepaald.

2. Real life sport wedstrijden kijken vanaf de bank!
Virtual reality vindt tegenwoordig steeds sneller haar weg naar het sportcomplex. De eerste voetbalwedstrijd die in 3D bekeken kon worden was de wedstrijd Porto – Benefica. Niet alleen bij voetbal, maar ook bij American football, basketbal, ijshockey, golf en racen wordt virtual reality toegepast.

Sportwedstrijden kijken met vr

3. Kaleidoscope, het reizende virtual reality filmfestival
Filmmakers komen naar dit filmfestival waar de meest innovatieve producties worden vertoond aan het publiek. Het filmfestival is alleen nog bekend in Noord-Amerika en Canada, hier heeft het al in tientallen steden plaatsgevonden. Het filmfestival is gecreëerd voor en door een online platform genaamd VRIDEO. Op dit platform kan je alleen virtual reality films bekijken, dit kan via de browser of door middel van een virtual reality headset.

Reizend filmfestival

4. Virtual vliegen met Birdly
Het is de droom van ieder mens, vliegen als een vogel! Dit kan vanaf nu met de game Birdly. Wetenschappers uit Zwitserland ontwikkelden de app voor de Oculus Rift. Ga liggen op het apparaat, spreid je armen en het is net alsof je real life door de wolken vliegt. Hoewel de game verder geen toegevoegde waarde heeft en het er een beetje lullig uit ziet is het ongetwijfeld een fantastische ervaring!

Birdly

5. LucidCam, 180 graden filmen voor thuis
Door middel van crowdfunding wordt geld ingezameld om de eerste consumentencamera die 180 graden kan filmen, genaamd LucidCam op de markt te brengen. Met twee LucidCams is het ook nog mogelijk om 360 graden te filmen. De camera is erg compact waardoor hij perfect in je broekzak past. De camera kan overal aan bevestigd worden. Bekijk het filmpje om te zien hoe 180 graden filmen eruit ziet!

6. De Google Cardboard
Deze kartonnen creatie is al vanaf € 10,- beschikbaar en maakt het voor iedereen mogelijk om de virtuele wereld te ontdekken! Het enige wat je hoeft te doen is de bril opzetten en je telefoon er in te schuiven. Het scherm van je telefoon wordt in twee delen opgesplitst. Wanneer je de cardboard opzet worden de twee delen door de lenzen weer samengevoegd tot een beeld waardoor je 360 graden om je heen kunt kijken. Met de bijbehorende apps neem je een kijkje in New York, speel je een zombiespel of maak je een levensechte ruimtereis.

Google Cardboard

7. Virtueel reizen
De makers van de virtual reality handset Oculus Rift hebben een nieuw product op de markt gebracht genaamd Jaunt waarmee je een complete 360 graden 3D ervaring hebt met zowel video als audio. Het product geeft de gebruiker het gevoel dat hij of zij zich op een vakantiebestemming bevindt (vanuit de woonkamer)! Naast horen en zien wordt er ook gewerkt aan het prikkelen van de andere zintuigen. Bijvoorbeeld het voelen van de wind door je haren. Je vakantiebestemming was nog nooit zo dichtbij!

virtual reizen

8. Samsung Galaxy s7
De laatste paar maanden staat het internet er vol mee:  filmpjes over hoe je zelf op een simpele manier van een cd hoesje een hologram projectie kan maken. Maar vanaf volgend jaar zal je deze projector niet meer nodig hebben. Samsung komt met de Samsung Galaxy S7, die volgens de tekeningen een holografische display krijgt. Het patent op het ontwerp is al in de tweede helft van 2014 aangevraagd. Waar de mobiel uiteindelijk toe in staat zal zijn, is nog even afwachten.

Samsung s7

Meer weten over de auteurs? Kijk dan hier:
Jantine Bergman
Tulin Gökhan
Kelly Mol

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s