Zo wordt je populair op Instagram

tips-to-become-instafamous-1-638
Instagram is één van de meest populaire social media op het moment. Eind 2015 
maakte de fotodienst zelfs bekend dat ze de 400 miljoen gebruikers hebben bereikt. Iedereen die je kent heeft waarschijnlijk een Instagram-account, waar de lekkerste gerechten, grappigste filmpjes of leukste selfies op worden geplaatst. Naast de mogelijkheid om leuke berichten te plaatsen, heeft Instagram sinds kort ook Instagram Stories, waar je 24 uur lang content op kunt plaatsen die vervolgens weer verdwijnt. Niet alleen je vrienden, maar ook de bedrijven waar je consument van bent, zijn tegenwoordig bijna allemaal actief op de sociale fotodienst. Instagram is niet meer uit onze wereld weg te denken, en dus is het belangrijk om te weten hoe je goed met dit medium om moet gaan, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Veel likes en followers krijgen is een must, zodat je weet dat je content gewaardeerd wordt en je veel mensen bereikt. Maar hoe krijg je eigenlijk meer volgers? Hoe krijg je meer likes? En hoe wordt je dan ook InstaFamous? Hierbij 6 handige tips om je daarbij een handje te helpen.

 1. Gebruik de bekende #hashtag
  Zet hashtags in de beschrijving van de foto of video die je plaatst. Mensen zoeken namelijk vaak op hashtags om leuke foto’s of video’s te vinden waar zij zich in interesseren. Als je relevante hashtags toevoegt, zul je mensen bereiken die oprecht interesse hebben in de dingen die je plaatst. De kans dat ze je foto vervolgens liken of je pagina gaan volgen, is dan relatief ook groot. (Eric Sornoso, 2014)
  download
 2. Gebruik meerdere tags
  Hoe meer hashtags je gebruikt, des te groter de groep mensen die je bereikt (Instagram, 2015). Stel dat je een foto plaatst van een palmboom, zet er dan niet alleen bij #palm. Wees creatief, gebruik je fantasie, en voeg alle hashtags toe die ook maar een beetje relevant zijn voor je post. #palmtree #tree #nature #summer #beach #summer #holiday #vacation #enjoylife, ga zo maar door. Hoe meer hashtags, hoe meer mensen jouw foto zullen bekijken.
 3. Interact
  Reageer en like foto’s van anderen. Zo creëer je niet alleen een conversatie, ook laat je je stem horen en laat je zien dat je er bent. Als je reacties plaatst onder foto’s van anderen, wordt dit gezien door de volgers van dat account. Er kan op jouw account geklikt worden, en wie weet heb je er in een no-time weer wat geïnteresseerde volgers bij. Ook is het verstandig om zélf accounts te gaan volgen, die vervolgens -hopelijk- terug volgen.
 4. Talk English
  In Nederland wonen natuurlijk genoeg mensen die jouw beeldmateriaal op Instagram kunnen liken, maar als je een Engelse beschrijving onder je foto of video zet, kan je foto of video internationaal een succes worden. Instagrammers kunnen je foto namelijk geweldig mooi vinden, maar als er een lange, Nederlandse beschrijving bij staat waarvan ze niks begrijpen, loop je misschien al heel wat volgers mis.
  Tempted-to-Buy-Social-Media-Followers-Why-Less-is-More
 5. Ken je volgers
  Weet wie je volgers zijn, en wat hun interesses zijn. Je moet je ‘doelgroep’ dus kennen. De mensen die jou volgen, zijn namelijk de makkelijkste mensen om te bereiken om likes te krijgen. Als je weet wat zij leuk vinden om te zien, zullen de likes ongetwijfeld binnenstromen. Wat overigens belangrijk is, is dat de volgers van jouw volgers misschien wel op jouw Instagram-pagina terecht komen hierdoor. Zij zien namelijk wat de mensen die zij volgen, leuk vinden. Zo wordt jouw aantal volgers vervolgens alsmaar groter. (Instagram, 2015)Time to Share
 6. Share, share, share!
  Deel je leukste Instagram foto’s en video’s op andere social media kanalen. Denk aan Twitter, Facebook, Tumblr of Flickr. Door jouw bereik crossmediaal in te zetten, bereikt je beeldmateriaal een veel bredere en grotere groep mensen, die jou misschien (nog) niet volgt op Instagram. Niet alleen krijg je er hierdoor likes bij, je verdient ook nog aan nieuwe volgers.
 7. The place to be
  Instagram geeft zowel bij het plaatsen van een foto als video, als bij het maken van een Instagram Story, de mogelijkheid om aan te geven wat je locatie is. Maak hier gebruik van! Plaats je bijvoorbeeld een foto van een lekker ontbijt in een hip café? Tag dan het café, zodat mensen die zoeken op die locatie, uiteindelijk op jouw account terechtkomen.

Zijn deze tips en tricks handig voor jou geweest? Laat een reactie achter en laat me weten wat je van dit artikel vind!

Wil je meer artikelen van mij lezen? Klik dan hier.
Verder kun je mij vinden  op LinkedIn.

 

Bronnen:
Eric Sornoso (2014). How to use Instagram hashtags to expand your reach. Geraadpleegd op: 29 december 2015, van: http://www.socialmediaexaminer.com/instagram-hashtags/

Instagram I (2015). Celebrating a Community of 400 Million. Geraadpleegd op: 28 december 2015, van: http://blog.instagram.com/post/129662501137/150922-400million

Instagram II(2015) Tips using hashtags. Geraadpleegd op: 29 december 2015, van: https://blog.instagram.com/post/17674993957/instagram-tips-using-hashtags

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. selinahehakaja schreef:

  Handige tips als je Instagram wilt inzetten, zowel zakelijk als privé. Ook erg leuk geschreven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s