5 tips voor het stylen van de perfecte Flat Lay voor op Instagram

Met ruim 400 miljoen gebruikers is Instagram booming op dit moment. Een van de meest voorkomende Instagram foto’s, op de Selfie na, is de Flat Lay. Een term die bijna niemand kent, maar waar bijna iedereen er wel eens één van heeft gezien. Maar wat is dan een Flat Lay? Een Flat Lay is een soort stil leven van het digitale tijdperk waarop vaak mooie spullen bij elkaar zijn verzameld in een mooie compositie. Omdat de Flat Lay een leuke manier is om je Instagram feed te vullen zal ik vijf tips geven voor het stylen van de perfecte Flat Lay voor op Instagram.

210042c5f62244801e79dc2525088000
1. ‘Keep it simple’

Het laatste wat je wil laten zien op je Flat Lay is een chaos van spullen. Door het aantal spullen op de Flat Lay minimaal te houden straalt het automatisch luxe uit. Een belangrijk punt hierbij is namelijk dat het belangrijk is om veel ruimte tussen de spullen over te laten, hierdoor wordt het overzichtelijker en daardoor fijner om naar te kijken.

2. Investeer in een goed foto bewerkingsprogramma

De kans is groot dat je de Flat Lay gaat fotograferen met je Iphone. Maar naast een leuke filter op Instagram is het soms van belang om bepaalde plekken van je foto op te lichten of juist donkerder te maken, ook is het handig om de foto meer contrast, kleur of scherpte te geven. Een aantal goede apps hiervoor zijn Snapseed, Afterlight of het gratis VSCO Cam.

3. Kies voor een mooie achtergrond

Ondanks dat wit de meestvoorkomende achtergrond bij een Flat Lay is, kan een speciale achtergrond zoals een patroon of bepaalde vloer heel verfrissend staan. Speel hier eens mee, je zal ontdekken hoe de achtergrond de sfeer van de foto bepaald.

98d004004c5ce3d32be9f875fef156d3
4. Gebruik een kleurenpalet

Om een mooi gestyled Flat Lay te maken is het belangrijk om je te houden aan een kleurenpalet. Natuurlijk hoeft dit niet helemaal in de puntjes zijn uitgedacht, maar uiteraard staan spullen in alle kleuren van de regenboog niet mooi bij elkaar. Zelfs als je meer spullen hebt dan past in de foto zal een kleurenpalet zorgen voor ruimtelijkheid. Het beste is natuurlijk om te spelen met kleuren en spullen en daardoor te achterhalen wat mooi bij elkaar staat.

5. Maak de foto hoog

Dit klinkt misschien raar, maar één van de belangrijkste tips voor het maken van een Flat Lay is om de foto hoog te maken. Hier wordt mee bedoeld zorg voor een grote afstand tussen de camera en de Flat Lay. Vaak is dit de enige manier om alle spullen in een foto te krijgen en daarnaast ziet het er ook gewoon vele malen mooier uit!
Margaret-Zhang-Best-Instagram-Flat-Lay-Pictures

Meer over de auteur Felicia Rajnoch

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s