The Power of Digital

Afbeelding-nikkie

YouTube ster Nikkietutorials op IBC Rising Star Amsterdam RAI

Nikkie is 20 jaar, komt uit Nederland en in 2008 zette zij haar eerste video op YouTube. Make-up is haar passie en haar leven en sinds die eerste video heeft ze er alles aan gedaan om het te maken als Make-up Artist. Ze heeft niet stil gezeten en heeft zo snel mogelijk de make-up opleidingB academy gevolgd in Amsterdam en is daarna gaan netwerken en terecht gekomen in de wereld van grote make-up artiesten. Zo heeft Nikkie vandaag de dag zelf een al een mooi portfolio en carrière opgebouwd en mag zij zichzelf een echte make-up professional noemen. Met meer dan 2 miljoen abonnees op haar YouTube kanaal ‘’nikkietutorials’’  is Nikkie een inspiratie voor velen.Een echte digital creator wordt ze op IBC genoemd. En terecht, Nikkie is het voorbeeld van een young professional die het internet haar eigen heeft gemaakt.

rs_644x200

Waarom ben je make-up video’s gaan maken?

Mijn interesse in make-up is eigenlijk gekomen toen ik vroeger een paar dagen ziek op de bank lag. Ik was de MTV serie The Hills aan het kijken en vond de make-up van de hoofdrolspeelsters zo mooi dat ik op YouTube ging opzoeken hoe ik dat zelf ook kon doen. En na een paar maanden echt veel ermee bezig te zijn geweest heb ik mijn eerste video opgenomen en op YouTube geplaatst. Vroeger was ik zelf erg onzeker en dankzij make-up kon ik mij elke dag weer goed en mooi voelen. Ik wil ook aan mijn kijkers laten zien hoe leuk het is om jezelf mooi te maken en dat het ook belangrijk is dat je je goed voelt over jezelf.

Hoe belangrijk is internet/digitale media in jouw carrière?

Enorm belangrijk! Om te beginnen zou ik zonder internet natuurlijk niet mijn video’s online kunnen zetten of überhaupt kunnen leren van anderen. Ik zou zonder internet nooit mijn passie hebben gevonden. Ik merk dat nu mijn aantal volgers groeien, hoe groot de impact van één video kan zijn op iemands leven. Kijkers laten via social media zien wat ze zelf hebben gecreëerd of delen hun verhaal met mij. Ik vind het erg mooi om te zien dat er zo veel meisjes zijn die zich dankzij make-up weer goed voelen.  Het is fijn om je verhaal te kunnen delen en die van andere te horen. Via social media leren je kijkers je kennen en bouwen ze een soort band met je op. Naast dat ik make-up erg leuk vind is dat ook motivatie om elke keer wat moois van mijn video te maken.

Jouw video: The power of make-up ging binnen no time viral (22 miljoen keer bekijken +2 miljoen abonnees). Wat was het succes?

Met deze video had ik een nog duidelijkere boodschap dan dat ik in mijn wekelijkse video’s heb. In plaats van te zeggen: ‘Probeer deze look eens uit’ en ‘Jij kan het ook’ wilde ik nu laten zien dat onder al die make-up die de sterren uit Amerika dragen een doodnormale vrouw zit. Ik kreeg ook veel opmerkingen over dat ik ‘nep’ was en dat ik het deed omdat ik lelijk zou zijn. Maar nee, ik wilde nu laten zien hoe leuk het is om met make up te spelen maar ook dat je jezelf mag laten zien, zowel met als zonder make-up. Digitale media hebben ervoor gezorgd dat deze video zo snel viraal ging. Binnen een paar dagen hebben mensen van over de hele wereld het filmpje bekeken. Via alle soorten social media was de video trending en vervolgens ontstond er een soort golf van verschillende beroemdheden die zelf ook hun gezicht half opmaakte en dit met een foto online plaatste. Mijn boodschap ging de hele wereld over. De snelheid waarmee dit allemaal gebeurde is hoe deze tijd van social media en digitale media nu is, het omschrijft de impact van digital.

Bekijk hier de video van Nikkie over de Power of Make-up

Laat hieronder weten hoe digital impact heeft op jouw leven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s