Karin Kuilboer

Karin Kuilboer is van nature nieuwsgierig en wil graag weten hoe de vork in de steel zit. Zij besloot in 2014 te beginnen met de deeltijdopleiding Media, Informatie en Communicatie aan de HvA om zich om te scholen tot informatiespecialist. Daarvoor werkte ze 17 jaar in printmedia bij een kleine drukkerij.

Momenteel werkt Karin als informatiemanager en archiefmedewerker bij Waternet. Hier is zij verantwoordelijk voor het metadateren van technische tekeningen en het archiveren van bedrijfsdocumenten en -video’s. In een tijd waar informatie steeds waardevoller is voor een organisatie, is goed beheer van groot belang. Want wat heb je aan informatie, wanneer medewerkers het niet kunnen vinden en gebruiken? Archieven hebben altijd een onopvallende en ondersteunende functie gehad. “Hoewel we allang niet meer onder het stof zitten, valt er op het gebied van presenteren van onze onmisbare vaardigheden nog veel te winnen”, zegt Karin.

Voor MICwatching schrijft zij vanuit haar eigen ervaring over onderwerpen die op het kruispunt liggen van archiveren, informatiebeheer en digitale media. Lees haar 3 artikelen op de volgende pagina’s:

Het probleem van digitale vindbaarheid in archieven

Tips wat je kan doen tegen gebroken links

4 tips voor videoarchivering

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s