Matthijs Nolst Trenité

Ik wilde met mijn held Johan Cruijff in een volle Amsterdam Arena de opstelling van Ajax doornemen. Of een lekker kritisch stuk schrijven. Over diezelfde wedstrijd. Wat dan in het Parool van de volgende dag zou verschijnen. Ik wilde gewoon iets in de sportjournalistiek doen.

Vorig jaar kwam mijn droom uit. Ik ging stage lopen bij het mooiste sportblad van Nederland, Helden Magazine. Al snel werd ik tot video stagiair gebombardeerd. Oké, ik had weleens een filmpje gemaakt. Maar ik kon er eigenlijk niet zo veel van. Ik blufte dan ook op mijn eerste werkdag dat ik weleens met het Adobe animatie programma Afteer Effect had gewerkt. De volgende nacht was dan ook een taaie. Ik leerde mijzelf het programma aan en de woensdag erop verschenen mijn naamtitels op de beeldbuis in ons documentaire programma Onze Helden voor KPN. De wereld voor videocontent ging voor mij open.

In een jaar tijd leerde ik mijzelf elk mogelijk designprogramma aan en ik kreeg een vast contract bij Helden. Ik werkte naast Onze Helden mee aan de social mediacampagne van TeamNL. Ook was ik afgelopen zomer met Rintje Ritsma te vinden op de Bosbaan om mee te helpen aan het roeiproject voor Aegon.

Naast Helden, ontwikkelde ik ook een nieuw marketingconcept voor mijn moeders meubelmerk Arp Design. Daartoe behorend een gloednieuwe website, een redesign van het logo en geheel nieuwe fotografie. (Check het: www.arpdesign.com).

Op dit moment ben ik nog steeds bezig met mijn reis door het videocontentlandschap. Via het Amerikaanse designinstituut Mograph Mentor heb ik de afgelopen tijd in een 3-maandelijkse cursus de basis van motion graphic geleerd. En sinds 1 januari ben ik vast bij Helden Media in dienst als Junior Designer. Ik hoop jullie met mijn kennis van design te interesseren en te enthousiasmeren voor die mooie vak!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. derekhsteinhoff schreef:

    Leuk artikel Matthijs! Ben benieuwd naar de verhalen die je de komende tijd gaan delen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s