Mariëlle Swager

“Dude, we suck at PR.” Samen met een vriend slenterde ik afgelopen zomer door de straten van Cubulco, Guatemala. We zijn onderweg naar een radiostationnetje om te vertellen over het werk dat we doen in het lokale ziekenhuis. Het is de derde keer dat ik in een ontwikkelingsland werk en het valt me telkens op dat de hulporganisaties waarmee ik werk erg goed zijn in het praktisch helpen van anderen, maar dat ze weinig verstand hebben van communicatie, PR en promotie.

Hoe goed je ook bent in het verspreiden van waterfilters, het opzetten van sponsorprojecten, het bouwen van huizen of het lesgeven aan arme kinderen: communicatie is en blijft een belangrijk ding. Hoe laat je de wereld zien wat voor werk jij doet in hartje Nicaragua? Hoe haal je de nodige financiën binnen voor jouw project in Nepal? Hoe bouw je een community die jou kan helpen je doel te bereiken in Ghana? Hoe kun je social media daarbij inzetten?

Mijn naam is Mariëlle (21) en ik verdiep me tijdens deze module en hopelijk in de rest van mijn carrière in de communicatie en social media bij ontwikkelingshulporganisaties. Een passie die er altijd al is geweest, maar die pas echt tot bloei kwam toen ik in 2013 na een maand in Zambia langzaam het wereldje van de ontwikkelingshulp inrolde. Een wereldje dat ik na twee keer werken in Guatemala en een stage bij een internationale hulporganisatie nog lang niet zat ben. In februari hoop ik te starten met de minor Werken in Ontwikkelingslanden om nog meer te leren over interculturele communicatie en ontwikkelingssamenwerking.

Lees hier mijn artikel over 4 ngo-campagnes die de wereld veranderden. Ben je meer geïnteresseerd over ngo’s op Instagram? Klik dan hier. Of kijk mijn video over Charity:water!

Benieuwd naar meer? Volg me via MICWatching.nl en laat van je horen!

Ik ben ook te vinden op LinkedIn.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s