Going digital: Go SouthEast

Nederlandse bedrijven genereren nog veel te weinig omzet uit websites. Onzin?  Kijk maar eens naar de cijfers in dit pictogram. Er zijn nog verrassend weinig bedrijven in Nederland die hun website voor commerciële conversie gebruiken, terwijl de bedrijven die dat wel doen voor flinke omzet en werkgelegenheid zorgen. Hier valt nog een wereld te winnen, zeker als Nederland in de top van innovatieve landen wil blijven.

Veel studenten overwegen een eigen bedrijf te starten. En een nieuw bedrijf kan vandaag de dag niet meer zonder internet als drager van activiteiten van het bedrijf, zeker als je gaat starten in de mediawereld. Als eigenaar van een bedrijf moet je weten waar je concurrenten en consumenten zitten.

Opvallend is de enorme verschuiving van internetgebruik in de wereld. Met mijn pictogram bied ik je enkele perspectieven voor je bedrijfsstrategie: het laat zien waar de internetdynamiek in de wereld het grootst is en hoe Nederlandse bedrijven gebruik maken van internet: er is nog veel sprake van éénrichtingsverkeer. Er liggen nog grote kansen voor webondersteunde bedrijfsactiviteiten. Doe er je voordeel mee en heel veel succes gewenst met je onderneming!

cyberspace-tren_884_b84e0d05790b0f4a47b3f662dd254e488d64270c

 

Heb je aanvullingen, commentaar of ken je zelf goede voorbeelden van bedrijven die omzet genereren via een eigen website? Reageer!

Wil je meer weten? Zie mijn auteurspagina.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s