Animatievideos voor ieder bedrijf: De veelgehoorde quotes

De cijfers liegen er niet om, een gekeken video blijft beter in het hoofd zitten dan een lap tekst. En dat is ook helemaal niet gek! Ik moet toegeven dat ik ook liever naar een video kijk dan naar een tekst van 25 bladzijdes. Wil je een voorbeeld? Krijg je van mij! Ik ben onlangs verhuisd en ik moest voor mijn huis een verzekering afsluiten. Lijkt simpel. Is het niet. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Elke verzekering werd uitgelegd in een brochure van 50 pagina’s met op elke pagina 5 woorden die niet in mijn woordenboek voor kwamen. Zo een brochure is leuk voor een verzekeringsagent, maar niet voor mij. Ik wil duidelijkheid. Het liefst snap ik in een filmpje van 2 minuten het hele verzekeringswezen. Kan niet, maar het zou wel leuk zijn. En precies hierom ben ik een voorstander van video’s! Hieronder een aantal quotes die ik hoor als het gaat om bedrijfsanimatie’s

“Maar ik heb al Google Adwords.”
Er zijn veel ondernemingen die hele bergen geld investeren in hun vindbaarheid op Google. Er wordt een Google Adwords specialist ingehuurd die verschillende campagnes opzet en de campagnes zelf moeten natuurlijk ook betaalt worden. Ik wil Google Adwords zeker niet afschieten, sterker nog, het is een geweldige marketingtool voor ieder bedrijf! Maar wat als de klant op jouw pagina terecht komt en verdwaalt in een moeilijke, lange tekst? Dan ben je weer terug bij af.

“Heel gaaf, maar te duur voor ons kleine bedrijf!”
Veel mensen denken dat het maken van een bedrijfsanimatie ontzettend duur is en zien er daarom van af. Dat valt eigenlijk reuze mee. Het vinden van een bureau dat bedrijfsanimaties maakt is enorm simpel. Tik op google: ‘bedrijsanimatie’ in en kom terecht op een pagina vol mogelijkheden. Een animatie staat al op jouw site vanaf €500.

“Wij hebben hier geen tijd voor!”
Begrijpelijk. In 2016 heeft niemand tijd. Hij niet, jij niet en ik ook niet. Bij de meeste bureaus hoef je maar een keer te bespreken wat je nou eigenlijk wilt en wordt de rest geregeld via de mail. Na het leveren van het tussenproduct geef je feedback, nog een paar keer aanpassen en jouw ideale bedrijfsanimatie is werkelijkheid. In de praktijk blijkt dat dit vaak binnen 4 tot 6 weken is geregeld! Helemaal bij de tijd dus.

“Heel tof! Kan ik dat ook zelf?”
Iedereen is creatief, maar niet iedereen weet dit van zichzelf. Voor degene die het wel weten is daar GoAnimate. Een online omgeving waar jij jouw eigen animatie kan maken! Kost veel tijd, maar het bespaart je ook veel geld.

“Ik ben HR-manager. Ga weg met je kinderachtige gedoe!”
Oke! Ga jij dan ook weg met jouw jargon bij de volgende meeting. Vooral in bedrijfstakken waar je moeilijke vaktaal moet overbrengen naar collega’s of naar een externe partij kan het gebruik van een animatie erg handig zijn. Op een professionele manier maak jij dan jouw product duidelijk.

“Ik zie steeds meer video’s!”
En daar sla je precies de spijker op zijn kop. Het medialandschap is aan het veranderen en video loopt keihard voorop. Men zegt dat vooral de jeugd meer naar video’s kijkt, maar zie ook de kansen bij ouderen. Alles wordt digitaal en alles komt in een vogelvlucht voorbij. Hoe fijn is het voor ouderen als zij het ook allemaal nog snappen op een dergelijke leeftijd!

Al met al hoor je een hele hoop voorbij komen als animatie-specialist. Ik heb zelf een aantal jaren in het toerisme gewerkt in Amsterdam. Het is mij in die jaren duidelijk geworden dat er niets zo moeilijk is dan iets duidelijk maken aan een Engelse (oke, andere nationaliteit mag ook) feest-toerist. Met hun hoofd zitten zij al in de coffeeshop om de hoek of dansen zij al op de vloer van de Sugarfactory. Dit is ook bij animaties opgevallen en UNITY heeft daar zelfs een hele campagne op gemaakt. En jawel, gebruik gemaakt van animatiebeelden! Daarom wil ik afsluiten met deze animatie. Het gaat over het drugs- en drankbeleid in Nederland. Afgelopen maand was ADE en tegelijk lanceerde zij deze campagne. Watch and learn! En reageer hieronder!

KLIK HIER! om de video te bekijken.

 

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. dominiquedeborah schreef:

    Goed artikel! Ik haak af zodra ik een lange lap tekst voorgeschoteld krijg en daarom gaat mijn voorkeur ook uit naar korte bondige video’s. De markt moet hier zeker op inspelen.

    Like

  2. Lucas Vaerewijck schreef:

    Meer bedrijven zouden hier iets mee moeten doen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s