5 tips: geld verdienen met vloggen

Ben jij een succesvolle Instagrammer of Blogger? Ja, dan kan je niet meer om het vloggen heen. Vlogs gaan over het dagelijks leven van de vlogger zelf en is ontstaan voor de jongere doelgroep. Tegenwoordig wordt het gebruikt om in direct contact te staan met je doelgroep, ongeacht de leeftijd. Het is een perfect bindmiddel om je volgers nog meer aan je te strikken.

Er zijn verschillende soorten vloggers. Zo zijn er beautyvloggers, reisvlogger, treitervloggers en ga zo maar door. Los van wat voor soort vlogs je creëert, kun je er best wat geld mee verdienen.

In dit artikel worden 5 tips gegeven over hoe vloggers geld kunnen verdienen.

Tip 1. Wordt ‘partner’ van Google
Dit gebeurt door reclame toe te laten op de video’s. Hoe meer mensen de advertenties zien die bij de vlog worden getoond, hoe meer geld er binnenkomt.

Tip 2. Per 1000 views ontvang je een vergoeding van YouTube
Vaak werkt het verdienmodel van een vlogger op basis van CPM, wat staat voor ‘cost per mile’. Dit betekent dat je een vergoeding ontvangt per 1000 views per video. Deze vergoeding wordt alleen ontvangen als de reclame wordt toegestaan op de video’s.

Tip 3. Kijkers leveren geld op. Hoe meer views, hoe beter
We kunnen wel concluderen dat hoe meer views en abonnees een vlogger heeft, hoe succesvoller die is. Er zijn vloggers die bekend zijn geworden om hun vlogs en hier hun dagelijkse job van hebben gemaakt. Daarentegen zijn er tegenwoordig veel succesvolle bloggers en celebrities die het vloggen erbij doen. Een verschil zit hem in het aantal vlogs dat wordt geüpload. Een vlogger die het als zijn beroep ziet upload er vaak meerdere per week terwijl een blogger er een paar per maand upload.

Tip 4. Sponsored video. Producten promoten in een vlog
De vlogger heeft een groot netwerk opgebouwd. Of dat nou via YouTube, Instagram, Facebook of andere social media is, bedrijven benaderen vloggers om video’s te maken over zijn of haar product. Dit kan zijn omdat de vlogger aansluit bij zijn of haar doelgroep of omdat de volgers aansluiten bij het product dat zij verkopen. Als dank voor het uploaden van een vlog mag het product gehouden worden of ontvang je een vergoeding.

Tip 5. Door je imago als vlogger openen andere wegen
Als vlogger is het belangrijk om te weten dat het actief zijn op YouTube niet genoeg is. Deel de vlogs via andere social mediakanalen en zorg dat er een eigen imago en tone of voice ontstaat. Hierdoor kunnen vloggers zich van elkaar onderscheiden. En misschien hebben bedrijven wel belang bij een samenwerking met een vlogger die zo nauw aansluit bij de doelgroep van zijn of haar product. Om een voorbeeld te geven @Bibi Breijman. Zij heeft nu haar eigen tv-programma, Katwalk op RTL 5.

Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn. Overweeg je om te starten met vloggen? Of heb jij de ultieme tip? Please, deel het!

Advertenties

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Grace schreef:

  Ik vroeg me al een tijdje af hoe vloggers konden rondkomen door alleen filmpjes op te nemen… Wist ook niet dat je per 1000 viewers geld kreeg wow! Toch maar gaan vloggen dus!

  Like

 2. Sondra Heslinga schreef:

  Leuk om te lezen! Heb je zelf nog tips voor een goede vlog camera? Ik wil graag een nieuwe camera aanschaffen maar zou niet weten welke.

  Like

 3. bibibeens schreef:

  Super interessant! Heb je misschien ook een tip voor het krijgen van zoveel views?

  Like

  1. evelienslijkhuis schreef:

   Bedankt voor je reactie Bibi. Wat ik zou doen is het zoveel mogelijk delen van je vlogs op social media. En als jouw social media account een hele andere doelgroep heeft, zorg dat iemand het post die wel in deze doelgroep valt.

   Like

 4. jamievrolijk schreef:

  Wat zijn jouw favoriete vloggers? En welke vlogs zijn leuk om te kijken?

  Like

 5. mkessemic schreef:

  Goed artikel! Veel mensen hebben namelijk geen idee hoeveel geld er wel niet in vloggen kan zitten. Heel erg duidelijk uitgelegd!

  Like

  1. evelienslijkhuis schreef:

   Thanks Mkessemic. Leuk om te horen. Heb jij zelf ook al geld verdient met vloggen?

   Like

 6. BE-Yentl schreef:

  Klopt als een bus! Ik verdien ook veel geld met vloggen door middel van promotie en PR. Liefs Yentl

  Liked by 1 persoon

  1. evelienslijkhuis schreef:

   Wat leuk Yentl. Heb jij toevallig nog tips voor de lezers?

   Like

 7. moneysavingz schreef:

  Dat is leuk! Heb je zelf ook een vlog?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s