SEO regels die je moet kennen zodat Google je niet verwijderd

SEO is niet moeilijk, maar je kunt niet lukraak beginnen te typen. Om je website SEO te maken, moet je namelijk aan een aantal SEO regels voldoen. Doe je dat niet? Dan is al je werk voor niks geweest en knikkert Google je zo uit de zoekmachine.

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de titel met de juiste keywords geschreven hebt. Keywords kies je niet helemaal zelf, want het is belangrijk dat je de populaire zoektermen in je titel verwerkt. Wil je weten hoe je dat doet? Kijk dan even dit simpele filmpje terug en jij schrijft een perfecte SEO titel!

SEO regels die je moet kennen en toepassen wanneer je een SEO artikel schrijft.
1. Berekening aantal keywords
Je mag het keyword niet te vaak gebruiken, want dan creëer je een overkill en zal Google je afstraffen. Gelukkig hoef je niet zelf in te schatten hoe vaak een keyword in een SEO tekst mag voorkomen, hier is een gemakkelijke berekening voor. Het keyword moet tussen de 0.5% en de 2.5% voorkomen in de tekst. Schrijf je een tekst van 800 woorden? Dan bereken je het als volgt: 800 x 0.005 = 4 en 800 x 0.025 = 20. In een tekst van 800 woorden mag het keyword 4 tot 20 keer voorkomen.

2. Zorg voor unieke content
Teksten van andere websites kopiëren en plakken op je eigen website is makkelijk en snel, maar voor SEO zeker niet effectief. Hoe unieker en nieuwer de content, hoe sneller het door Google wordt opgemerkt en daar word je voor beloond. Google waardeert het niet wanneer het meerdere keren dezelfde teksten tegen komt op verschillende websites en zal dit ook zeker niet waarderen in zijn ranking. Het ‘jatten’ van andere teksten wordt ook wel ‘duplicate content’ genoemd. Dit is een echte no-go.

3. Zet de keywords op de juiste plek
SEO-experts raden aan om de keywords (hangt ook af van de lengte van de tekst) in de titel, in de intro, in het midden van de tekst en nog een keer in het eind van de tekst terug te laten komen. Wanneer de keywords elke keer in het begin van de zin staan, zullen ze door Google beter opgepikt worden. Maar onthoud: bereken eerst hoe vaak de keywords in jouw tekst terug mogen komen, aan de hand van de berekening bij punt 1.

4. Keywords niet uit elkaar trekken door er andere woorden tussen te zetten
Zoals je misschien in het filmpje (waarin uit wordt gelegd hoe je de juiste keywords voor een SEO tekst kiest) hebt gezien, staan de keywords altijd achter elkaar. Niet altijd even handig, want soms klinkt de zin nergens naar als je de keywords achter elkaar laat staan. Helaas, zodra je de keywords uit elkaar gaat trekken door er andere woorden tussen te zetten (lidwoorden mogen ook niet), hebben de keywords geen zin meer. Let op: zorg ervoor dat de zin correct Nederlands blijft. Spelen met de woorden helpt, ook al is het soms een lastige opgaven.

5. Maak de keywords dikgedrukt of cursief in de tekst
Niet altijd even mooi, maar wel van belang in een goede SEO tekst. Zodra de keywords dikgedrukt of cursief zijn, vallen ze beter op en wordt de tekst hoger gewaardeerd door zoekmachines.

6. Keywords in je URL
Voor een betere zoekoptimalisatie gebruik je een zo kort mogelijke URL, het liefst een URL waar alleen je keywords instaan. Veel domeinnamen zijn al bezet, dus zul je er toch woorden aan toe moeten voegen. Houd dit zo kort mogelijk. Als je website het al een beetje goed doet in Google, verander dan nóóit je URL. De leeftijd van je URL is een belangrijke factor om hoog te ranken in Google.

7. Longtail zoekwoorden
Probeer de keywords zo specifiek mogelijk te maken. Ben je een verkoper van schoenen en wil je jouw website promoten? Gebruik dan niet alleen het woord ‘schoenen’ als keyword, want hoe vaker er op een woord gezocht wordt, hoe meer concurrentie. Daarom kun je ook gebruik maken van longtail keywords, zoals: ‘schoenen in Nijmegen’ of nog specifieker door: ‘goedkope schoenen in Nijmegen’. Hoe langer en specifieker het keyword, hoe minder concurrentie en hoe sneller jij met je website bovenaan in de zoekmachine staat.

8. Hoe langer de tekst, hoe beter je gerankt zult worden
Teksten vanaf 500 woorden worden ‘goed’ gerankt in Google, maar gaat de tekst richting de 1500 woorden dan scoort het nog vele malen beter. Hoe langer de tekst, hoe vaker je de keywords kunt gebruiken. Hoe meer woorden, hoe meer jij volgens Google van het onderwerp af weet.

Deze SEO regels helpen je voor een betere optimalisatie en een tip: gebruik een keyword dat je makkelijk in een zin kunt verwerken!

Van vragen stellen word jij slimmer en van opmerkingen krijgen, word ik slimmer. Heb je vragen of opmerkingen? Reageer dan gerust hieronder en ik zal binnen één dag reageren.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Viannebolderdijk schreef:

  Hee Lisa, misschien een beetje een stomme vraag maar waar staat SEO voor?

  Geliked door 2 people

  1. lisaahubertss09 schreef:

   Hi Vianne,
   helemaal geen stomme vraag! SEO staat voor Search Engine Optimization 🙂
   Groetjes,
   Lisa

   Like

 2. maaikevanbulderen schreef:

  Duidelijk stappenplan, deze zullen mij zeker gaan helpen! Waarom vind jij het belangrijk dat een website SEO is?

  Like

  1. lisaahubertss09 schreef:

   Hi Maaike,
   fijn om te horen dat het allemaal duidelijk voor je is. Ik vind het belangrijk dat een website SEO is, omdat je zo een stuk beter gevonden wordt in Google met jouw website, en dat is toch wel handig als je meer bezoekers wilt!
   Groetjes,
   Lisa

   Like

 3. jillaurenpaat schreef:

  Super interessant artikel!

  Geliked door 1 persoon

 4. laurabouman schreef:

  Interessant, Lisa! Is het voor elk bedrijf slim om SEO website te hebben?

  Geliked door 1 persoon

  1. hoy, het is zeker interessant voor elk bedrijf dat een website heeft om aan SEO te doen. Door deze tips toe te passen zet je al een kleine stap in de richting van beter gevonden worden in Google. Iedereen wil toch graag bovenaan de zoekopdrachten staan zonder er voor te moeten betalen.

   Like

 5. moneysavingz schreef:

  Handige tips. Ik vind het nog wel lastig om een keyword te kiezen. Hoe weet je welk woord je moet hebben als keyword?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s