Content optimalisatie voor social media [VIDEO]

Het is de afgelopen jaren sterk in opkomst en ook in Nederland een populaire marketingtrend geworden: content marketing. Een groot misverstand onder bedrijven over content marketing is het geloof in ‘one size fits all’. Je produceert dan één stukje content, plaatst het op elk social media kanaal dat je hebt en als de content goed is, zal het op elk kanaal goed presteren. Zo werkt het in de realiteit helaas niet. Elke gebruiker gedraagt zich anders op elk social media kanaal waarop ze actief zijn. Een Facebookgebruiker consumeert content op een andere manier dan een Twittergebruiker zou doen. Het is dus van belang dat je de content die je publiceert aanpast aan het kanaal waarop je het publiceert. In deze how to video gaan we kijken hoe je dit precies doet voor de social media kanalen YouTube, Twitter en Facebook.

video

Hoe denk jij over content optimalisatie? Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. fayecelik schreef:

  Hi Babet, wat een interessante video! Heb je ook een idee wat voor content het goed doet op Instagram?

  Liked by 1 persoon

  1. babetmilou schreef:

   Hi Faye! Ik denk dat het op Instagram vooral belangrijk is dat je ervoor zorgt dat jouw content een bepaald thema heeft. En gebruik ook zeker hashtags op Instagram! Het is een makkelijke manier om aan views te komen. But don’t overdo it; een of twee hashtags per post is voldoende.

   Like

   1. fayecelik schreef:

    Hi Babet, dankjewel voor je antwoord!

    Like

 2. annetvieveen schreef:

  Hoi Babet, leuke en duidelijke video! De populariteit van YouTube is met name dankzij het vloggen de laatste jaren erg omhoog gegaan. In je video vertel je dat persoonlijkheid, uitleggend vertellen en schematisch uploaden belangrijk zijn voor het behouden van de kijker. Ik vraag mij af hoe het zit met de frequentie. Hoe vaak kun je het beste een video plaatsen?

  Like

  1. babetmilou schreef:

   Hoi Annet! Ik adviseer je om als bedrijf ten minste één (waardevolle) video per maand te uploaden. Hierdoor blijft je kanaal enigszins actief. Ook bouw je zo aan je videocontent. Tot slot is deze frequentie ook goed voor de ranking van je (bestaande) video’s op jouw YouTube kanaal. Het liefst zou je één keer per week een video online zetten, maar zodra dit betekent dat jouw kwaliteit er ten onder gaat moet je dit zeker niet doen. Kies er wel voor altijd op dezelfde dag op hetzelfde tijdstip jouw video te plaatsen. Zet dit uploadschema ook in de beschrijving van elke video. De tekst hiervoor kan zijn: “uploadschema voor dit YouTubekanaal: elke maandag om 15:00 uur wordt er een nieuwe video op mijn YouTubekanaal gepubliceerd. Abonneer jezelf op mijn kanaal en mis geen video”.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s