“Je moet niet bang zijn om uit te proberen.”

In 2008 ging de website Fashionchick.nl online, een geweldig afstudeerproject van Ellen Snijder waar ze tot op heden werkzaam is. Inmiddels mag het de grootste online winkelstraat van Nederland genoemd worden, en is de website in drie landen actief.

In 2007 begon zij met haar scriptie. Voor het afstuderen startte zijn een fashionwebsite waarin affliate marketingtechnieken toegepast werden. Webshops stonden op dat moment nog in de kinderschoenen, maar Ellen mistte een plek waar de webshops bij elkaar verzameld waren.

“Ik heb het idee tot in de puntjes uitgewerkt, alle fashionwebshops op een plek zou voor menig vrouw een hartewens zijn.”

Na dik een jaar aan het project gewerkt te hebben ging de website online, en het concept ging als een trein. “Vooraf durfde ik niet van dit succes te dromen.”

schermafbeelding-2016-11-06-om-23-39-43

Inmiddels is Fashionchick.nl al 8 jaar live en heeft het zijn vruchten afgeworpen. Fashionchick heeft ook een website in Duitsland en België, daarnaast zijn er een aantal broertjes en zusjes van Fashionchick ontwikkelt zoals Mentoday en Kidstoday die met hetzelfde principe werken.

“Soms kriebelt het wel om weer iets nieuws op te starten, ik houd van uitdagingen en ben er gek op om nieuwe projecten op te zetten.”

Toch blijft ze voorlopig bij Fashionchick, het werk vind ze nog steeds veel te leuk, en tot nu toe zijn de uitdagingen er ook nog steeds.

Voor Ellen is de reden dat Fashionchick zo succesvol is omdat ze alle technieken intern houden. “Een fashionportal is natuurlijk heel vrouwelijk en lief, maar daar achter zit heel veel technisch werk. Sinds de overname van Sanoma is het technische werk wel wat toegankelijker geworden, maar nog steeds hebben we binnen Fashionchick genoeg technici die de fijne kneepjes van het vak kennen.”

Fashionchick probeert zo vooruitstrevend mogelijk te zijn. “Zoals ik toentertijd het gat in de markt heb gevonden met Fashionchick blijven we constant om ons heen kijken. We hebben een team van 60 man, iedereen is heel toegespitst op de media. Wij proberen dus elke keer zo zo vernieuwend en verfrissend mogelijk te zijn zoals het tv-programma ‘Elke dag een look’ waarvan we nu bezig zijn met het derde seizoen. Je moet niet bang zijn om uit te proberen!”

schermafbeelding-2016-11-06-om-23-43-49

 

“Ik ben ervan overtuigd dat ik veel geluk heb gehad, maar ook mij is het niet komen aanwaaien. Soms moet je er even net iets meer voor over hebben, en is het beter een feestje over te slaan.” Ellen geeft ook aan dat een beetje brutaliteit geen kwaad kan. Ga je dromen achterna en als je daarvoor net die ene persoon moet aanspreken, doe dat dan ook al is dat met gezonde spanning.

“Ook voor je scriptie moet je niet terugdeinzen voor een moeilijke opdracht, een uitdaging is goed en nodigt vooral uit tot meer. En wie weet is het ook voor jou de perfecte grondlegger voor een toekomstige baan.”

Nieuwsgierig geworden naar het pareltje van Ellen? Bekijk hier dan de website van Fashionchick.

@Facebook, Fashionchick
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s