10 zoekmachine trends voor een goede optimalisatie

Vooral bedrijven die nieuw zijn in de online marketing wereld zullen zich af vragen wat ze moeten doen met zoekmachine marketing. Je hoort allerlei termen en methodes, maar wat is nou de beste? Moet je zoekmachine adverteren inzetten of juist zoekmachine optimalisatie. Of misschien nog wel gekker, een combinatie van allebei. Hieronder volgen tien essentiële tips om zoekmachine in te zetten anno 2016

Refreshing, wat is SEO?
SEO is ook wel zoekmachine optimalisatie, zorgt voor een betere zichtbaarheid in de resultaten. U kunt het inzetten voor een hogere populariteit van uw website en daarmee bezoekers klant laten worden.

1.SEO is in 2016 nog steeds hot en happening in de marketingwereld
Zelfs de mooiste website, met de beste content hebben SEO nodig. Zorg er dus voor dat, dat bij je bedrijf in ieder geval voor elkaar is. Dit betekent dat je je belangrijkste trefwoord in de URL moet gebruiken, maar gebruik ook je belangrijkste trefwoorden in de eerste 100 woorden van je tekst. Op deze manier voorzie je je website op de juiste manier in de ranking van Google.

2.Mobiel is de belangrijkste vorm
De mobiele telefoon is en blijft het belangrijkste device als we kijken naar de toekosmartphone-icoonmst. Zorg er dus voor dat je website mobiel vriendelijk is, dat betekent dat de tekst leesbaar is zonder zoomen en de content past in zijn geheel op het mobiele scherm.

3.Content marketing
SEO kan niet zonder content marketing en content marketing niet zonder SEO, deze twee vullen elkaar aan. Consumenten zijn nou eenmaal opzoek naar goede informatie. De bronnen zijn minder belangrijk, als de content maar juist is.

4.Gesproken zoekopdrachten
Wat een trend is sinds kort, zijn gesproken zoekopdrachten. Doordat de mobiele telefoon zo belangrijk is, groeit ook het aantal gesproken zoekopdrachten. Google heeft dat sinds kort geïntroduceerd en Apple heeft natuurlijk Siri. Dit maakt het makkelijk voor de consument.

5.Video nog steeds belangrijk
Youtube is namelijk de tweede zoekmachine na Google en het liegt er niet om als we video-icoonzeggen dat Youtube wel is de allergrootste zoekmachine kan worden, waarom is dit? Omdat video anno 2016 zo ontzettend populair en belangrijk is. Youtube heeft 1 miljard gebruikers en er worden 4 miljard video’s per dag bekeken. (Dok30.nl,2015) Dit alles wil zeggen dat video omarmd wordt.

6.Lokale context
Ulocatie-icoonw telefoon weet waar u zich bevindt en natuurlijk Google ook. Op deze manier kun je via je smartphone snel en gemakkelijk informatie vinden en kan uw mobiele device u informatie sturen wat voor u van belang zou kunnen zijn.

7.Zoeken wordt socialer
Social media is niet meer weg te denken uit deze tijd. Consumenten zoeken daarom ook steeds vaker via Facebook, Instagram en Pinterest. Google gaat de focus in 2016 leggen op Facebook en Instagram. Deze sociale media kanalen zijn momenteel het populairst als het gaat om zoekopdrachten.

8.Zoeken op afbeeldingen
Afbeeldingen optimaliseren is een nieuw fenomeen en het wordt een trend in 2016. Consumenten zoeken steeds vaker op afbeeldingen. Dit kan zowel bij Google als bij andere zoekmachines. We zitten in een beeld tijdperk, omdat een beeld tenslotte meer zegt dan 1000 woorden.

9.Zoeken binnen applicaties
Google heeft overzicht binnen meerdere applicaties. Ze krijgen ondersteuning vanuit Apple door IOS. Deze verandering betekent dat Google kan inspelen via jouw smartphone of ander mobiel device.

10.Snelheid belangrijk voor je rankingtijd-icoon
Je kunt je ranking verbeteren door de laadsnelheid van je website. Op deze manier voorkom je concurrentie en boek je goede zaken bij je consumenten.

 

Feedback is altijd welkom! Mocht je iets zien en denken, dit kan anders? Rest niet om dit mij te zeggen.

Thanks for reading!

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. nicazomerdijk schreef:

    Hoi Bo, interessant bericht! Welke applicaties (van Google) bedoel je precies?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s