Nica Zomerdijk

Hallo!

Nica ZomerdijkMijn naam is Nica Zomerdijk. Voor de lezers die naar de titel van dit platform zitten te staren en zich afvragen waar MIC voorstaat: MIC staat voor Media, Informatie en Communicatie. De studie die niet alleen ik, maar iedere auteur van deze website doet. Ik ben een 20-jarige kaaskop (lees: geboren in Alkmaar) die zich vooral op de Digitale Media richt. Zo deed ik, niet geheel onverwachts, de specialisatie Digitale Mediastrategieën. Het jaar daarvoor, toen ik in het tweede jaar zat, deed ik een bijna gelijknamige specialisatie, namelijk Digitale Media.

In datzelfde jaar liep ik stage bij New York Media. Zij beheren veel verschillende websites met informatie over New York.Elk in een andere taal. Je leest er vooral wat je kunt doen en zien in New York. Eigenlijk is het een reisorganisatie in de vorm van een blog. Ik was verantwoordelijk voor de content op de Nederlandse, Engelse en Franse Facebookpagina. Interactie met de doelgroep was belangrijk en daarom antwoordde ik iedereen met vragen op Facebook en per mail. Dat was niet mijn enige taak! Zo schreef ik artikelen voor www.NewYork.nl en www.NewYorkCity.uk.co, maar ook advertorials voor op www.Girlscene.nl en www.Ze.nl. Daarnaast creëerde ik wat symbolen en maakte ik een nieuw ontwerp voor de website (vormgeving). Deze moest ik uiteraard (pitchen en) verantwoorden. Ik bedacht en maakte de invulling van de nieuwsbrief. Het was een enorm leuke tijd op deze redactie met werknemers van diverse nationaliteiten! Voor de zomervakantie deed ik de minor International Trade Publishing. Ik ben er toen achtergekomen dat het boekenvak echt mijn ding is. Tijdens deze minor heb ik enorm veel geleerd op het gebied van uitgeven en dat vond ik enorm interessant. Daarom loop ik nu dus ook stage bij een uitgeverij. Op dit moment loop ik stage bij Kluitman Alkmaar B.V. Ik doe hier eigenlijk totaal iets anders, want het is meer redactiegericht en niet heel digitaal.

Nu even wat meer over mij als persoon. Vrienden en familie zullen mij omschrijven als grote kluns, familiemens, creatieveling en latte-addict. Ik ben dagelijks bezig met creativiteit. Ik teken, schilder en schrijf regelmatig. Vormgeven is mijn passie. Ik heb een zwak voor mooie quotes en daarnaast ben ik een enorme bookaholic. Lezen doe ik overal: in bed, in de trein, op de trap, in de tuin… Alle boeken in mijn kast zijn Engels en meestal van het genre Young Adult. Nope, ik lees ze niet digitaal. Best gek gezien mijn studiekeuze. Blijkbaar ben ik een allround media-liefhebber. Digitale media en traditionele media, maar ook audiovisuele media vind ik leuk. Nica de filmnerd, zo kun je me eigenlijk ook wel zien. Mijn liefde voor films leidde ertoe dat ik bij de bioscoop ben gaan werken. Kassa, service en bar-medewerkster ben ik al 3 jaar met plezier.

Als toekomstige mediaprofessional kan ik natuurlijk niet achterblijven op het gebied van sociale media. Ik ben het meest actief op Instagram en Tumblr. De focus ligt namelijk op beeld hier en I love photography. Ook check ik regelmatig Facebook en houd ik mijn LinkedIn-profiel bij. Doordat ik meer een beelddenker ben, is mijn Twitteraccount in de loop der tijd overbodig geworden.

FOTOGRAFIE: ALEXANDRA HUIJGENS 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s