“Instagram: het nieuwe visitekaartje”

Als echte social media junkies weten we allemaal dat Instagram hot is. En niet langer alleen voor tieners die hun selfies met hun vrienden delen, nee! Bedrijven, merken en marketeers zijn allemaal zeer geïnteresseerd in dit platform. Je kunt namelijk heel veel geld verdienen met Instagram. Maar ook als individu kan je jezelf en merken promoten, je diensten verkopen en een aardig centje verdienen met het fotoplatform Instagram.

Instagram is gelanceerd in oktober 2010 door Mike Krieger en Kevin Systrom. In 2016 is het aantal actieve gebruikers van de app uitgegroeid naar meer dan 300 miljoen mensen die de app dagelijks gebruiken.

 1. DE TEKST
  Afhankelijk wat je beroep is, is de tekst die je plaatst bij de foto heel belangrijk. Wil je een boodschap uitdragen? Of wil je liever een discussie opwerpen. Een foto zegt soms meer dan duizend woorden, maar soms heeft een foto juist uitleg nodig. Hierom is het belangrijk om na te denken over de tekst die je bij de foto plaatst.
 1. HET BEELD
  Echte instagram professionals maken hun foto’s allang niet meer met hun telefoon. Foto’s worden gemaakt met een professionele camera, vervolgens bewerkt in photoshop tot een perfect plaatje en na deze fix wordt de foto pas geplaatst. Als je geld wilt verdienen met je account is het van belang dat je ook hoge kwaliteit foto’s levert. Instagram is immers een app die is gebaseerd op visuele aantrekkingskracht.
 1. VOLGERS
  Hoe meer volgers een account heeft, hoe aantrekkelijker het wordt om met jou samen te werken. Immers het aantal volgers bepaald aan hoeveel personen de content wordt tentoongesteld. Er bestaan tegenwoordig zelfs websites waar je volgers kunt kopen, om zo je bereik te vergroten.
 1.  LIKES, HASHTAGS EN TAGS
  Om zoveel mogelijk nieuwe volgers te werven is het belangrijk om je zo zichtbaar mogelijk te maken op Instagram. Dit kun je doen daar anderen te liken. Hashtags zijn ook erg belangrijk.     Ben je op een speciale locatie, een restaurant, hotel of bijzondere plek, meld dan altijd je locaties. Er bestaat een zoekfunctie waarop mensen kunnen zoeken op een locatie, wanneer jij deze getagd hebt en veel likes hebt, sta je bij de populaire berichten. Dit zorgt ervoor dat meer mensen met jouw profiel in aanraking komen.
 1. PROMOTIES
  Wanneer je enigszins een volgersaantal hebt opgebouwd, zullen bedrijven je benaderen om hun merk of product te promoten. Deze kunnen jou veel geld en status opleveren.
 1. NETWERK
  Via Instagram kun je gemakkelijk een zakelijk netwerk opbouwen. Zo kun je bijvoorbeeld andere grote Instagrammers benaderen voor een samenwerking of een foto met hen. Dit zorgt natuurlijk voor extra publiciteit. Ook kun je dus met bedrijven samenwerken en op andere manieren zorgen dat je bekend wordt.
 1. ZAKELIJK ACCOUNT
  Sinds 2016 heeft een gebruiker de mogelijkheid om zijn account om te zetten naar een bedrijfsaccount. Op die manier is het Instagram profiel dus letterlijk een visitekaartje. Naast de volg button is namelijk ook een contact button toegevoegd.
Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marjolein schreef:

  Aah zo handig! Snel maar even mensen hun foto’s liken! 🙂

  Like

  1. deniserenooy schreef:

   Haha, hopelijk kun je iets met de tips uit dit artikel!

   Like

 2. melikemakine schreef:

  Doen grote bedrijven (nog) aan volgers kopen? Vaak is het duidelijk als ze dat doen en dat wordt als niet betrouwbaar geacht.

  Like

  1. deniserenooy schreef:

   Dat is een goede vraag, grote bedrijven hebben vaak al een grote kring van klanten. Voor hen is het dan niet nodig om volgers te kopen. Vaak genereren zij al een groot volgers aantal wanneer zij aankondigen gebruik te maken van Instagram.

   Like

 3. Pien schreef:

  Goede tips hoor hier ga ik zondag lekker mee aan de slag!!

  En is dat instagram volgers kopen niet verboden of zo?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s