Suzanne Wijnker

Hallo lezers! Mijn naam is Suzanne Wijnker en ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Media heeft mij altijd al gefascineerd en dan met name de verschillende manieren waarop nieuws wordt gebracht. Hoeveel aandacht moet er besteedt worden aan het vluchtelingenprobleem? Hoe vaak moet er bericht worden over klimaatverandering? En ook: waarom zou de ene politieke partij meer aandacht krijgen dan de andere? Allemaal kwesties waar je je als journalist bezig mee moet houden.

In mijn vrije tijd werk ik op de internetredactie van dagblad Trouw, probeer ik mijzelf continu op de hoogte te houden van het laatste nieuws en lees ik veel artikelen online op Blendle. Met name de roering in de politieke wereld vind ik erg interessant. Hoe kan het bijvoorbeeld dat een persoon als Donald Trump de verkiezingen heeft gewonnen? Hebben de mensen op hem gestemd omdat ze zijn ideeën zo goed vinden, of ligt het vooral aan zijn perfect uitgedachte campagnestrategie? Ik vind het fascinerend om te zien hoeveel impact sociale media kan hebben op de uitkomst van een verkiezing. Wat kunnen de politica in Nederland hiervan leren?

Op MICwatching ga ik artikelen plaatsen over hoe politieke partijen sociale media kunnen inzetten om hun ideeën en voorstellen bij een groter publiek te brengen. Op dit moment wordt het meeste nieuws vergaart door middel van Facebook, dus het is uiterst belangrijk om te weten hoe je dit medium goed kunt inzetten.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ERIC'SBLOG schreef:

  Veel succes Suzanne! 😊

  Like

 2. derekhsteinhoff schreef:

  Wauw! Wat een gave bijbaan heb jij zeg! Super! Heel benieuwd naar de komende artikelen!

  Like

 3. Marouschka schreef:

  Wat een interessante visie op het schrijven van artikelen Suzanne! Ik ben benieuwd naar je volgende artikelen. Weet je al waar je eerste artikel over zal gaan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s