Merel Kors

googlemaps

Mijn naam is Merel Kors (24) en ik zit op dit moment in het derde jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Dit jaar ga ik mijzelf specialiseren in Digitale Mediastrategieën. Ik heb deze specialisatie gekozen omdat ik erg geïnteresseerd ben in digitale media en alle trends en vernieuwingen daaromheen. Ik heb mijn ‘roots’ eigenlijk in de videoproductie, iets wat altijd van pas kan komen in het werkveld van de digitale media.

Als millennial geboren in een tijd waarin het internet een groot deel van ons leven is vind ik alle ontwikkelingen om ons heen ontzettend interessant. Een van mijn favoriete bedrijven is eigenlijk ook een van de meest innovatieve van de wereld.. Jawel, Google. Een bedrijf dat zich voorgenomen heeft om de ons leven te gaan veranderen. Of je het nou eens bent met hun uitvindingen of niet,  spraakmakend en vernieuwend zijn ze zeker.

Dingen als Google translate, Google maps en de Google zoekmachine zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Hadden we twintig jaar geleden kunnen bedenken dat we met de smartphone in de hand een volledige Chinese tekst binnen een seconde naar het Nederlands zouden vertalen? Of dat we nu klakkeloos de weg door de stad kunnen vinden in plaats van uren met die ellendige, veel te grote routekaart rond te lopen?

Deze apps zijn natuurlijk oud nieuws. Daarom zal ik jullie de aankomende weken vertellen over de nieuwste uitvindingen van Google, maar ook over de nieuwste Google producten en hoe bedrijven daar gebruik van kunnen maken om hun klanten op een nieuwe manier te bereiken. Zijn ze een blijver? Kunnen ze voor ons net zo essentieel worden als Google translate en Google maps?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s