Alain Altena

Steeds meer mensen volgen het nieuws via social media. De nieuwsmedia vinden social media alleen soms wat lastig, want met welke content kunnen zij jou het beste bereiken?

Mijn naam is Alain Altena en ik studeer inmiddels al drie jaar Media, Informatie & Communicatie (MIC) aan de Hogeschool van Amsterdam. Na de specialisatie Tekstschrijven, ben ik in mijn derde jaar begonnen met Digitale Mediastrategieën. Al jarenlang heb ik namelijk een passie voor de actualiteit en social media. Ik houd ervan om het nieuws van de dag te delen met anderen, zowel off- als online. Niet gek dus, dat ik deze twee specialisaties heb gecombineerd.

In mijn tweede jaar heb ik stage gelopen bij het tv-programma Editie NL. Hier heb ik de fijne kneepjes geleerd van het schrijven van artikelen en het maken van content in combinatie met social media. Een erg leuke en leerzame periode! De verhouding tussen nieuws en entertainment aan de ene kant en social media aan de andere kant, is alleen een lastige. Dat komt omdat met niet alle social media bepaalde doelgroepen goed worden bereikt. Met Facebook lukt het meestal wel, maar met Instagram en Snapchat is dat al veel lastiger. In tijden dat steeds minder mensen tv kijken, moeten nieuwsmedia ook andere manieren vinden om het nieuws aan de man te brengen.

Hier op MICwatching zal ik dus vooral schrijven over de verhouding tussen nieuws- en entertainmentmedia en social media. NOS, RTL Nieuws, maar ook radiozenders als 538 willen hun jongere doelgroep optimaal bereiken. Hoe kunnen zij op de beste manier nieuws overbrengen? En op welke manier moet dat dan gebeuren? Welke content en vormgeving helpen wel en wat juist niet? Als je dit interessant vindt, houdt dan zeker de pagina van MICwatching in de gaten!

Ben je verder benieuwd naar mij? Dan kun je mij volgen op mijn LinkedIn-pagina.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s