Amanda de Beer

O nee, niet weer toch, die verkiezingen? Hoe mooi onze democratie ook is, telkens als er weer nieuwe verkiezingen voor de deur staan, zit ik met de handen in het haar mezelf af te vragen: op welke partij ga ik dit keer stemmen? Want niet stemmen is voor mij geen optie. Waar de één precies weet naar welke partij zijn of haar voorkeur uitgaat, is de ander – net als ik – een zwevende kiezer. Maar de laatste tijd weet de politiek steeds meer mijn aandacht te trekken. Het zal meespelen dat ik door mijn leeftijd serieuzer word en meer met de politiek te maken krijg, maar politici worden ook steeds actiever op social media.

Mijn naam is Amanda de Beer en ik ben – naast een zwevende kiezer – ook derdejaars student aan de opleiding: Media, Informatie en Communicatie (HvA), geboren in 1992 en één van de nieuwste inwoners van Haarlem. De afgelopen jaren heb ik geleerd hoe belangrijk digitale media is voor zowel bedrijven als consumenten. Tijdens mijn opleiding tot grafisch vormgever liep ik stage bij uitgeverij FC Klap (2011). Dit bedrijf was toentertijd al bezig met het omzetten van hun offline media naar online media. Een goede stap, zo blijkt anno 2017. Dit is dan ook een reden dat ik voor de specialisatie Digitale Mediastrategieën heb gekozen; digitale media is de toekomst. Bedrijven met een online mediastrategie hebben meer kans om potentiële klanten te bereiken en een goede band met hen op te bouwen dan bedrijven die zich alleen op de offline markt bevinden.

Maar geldt dit ook voor de politiek? Hoe belangrijk is social media voor hen op dit moment? Heeft social media bijvoorbeeld bijgedragen aan de overwinning van Amerikaanse president Donald Trump? En politieke discussies worden niet meer alleen met de buurman gevoerd, maar online, met iedereen die zich in het online debat mengt. Kortom: heeft social media politiek dichter bij de mensen gebracht? En hoe komt politieke informatie op de tijdlijn van kiezers terecht?

Met deze vraagstukken ga ik mij de komende tijd bezighouden op MICwatching.nl. Nieuwsgierig naar mijn bevindingen? Houd dan de website goed in de gaten.

Meer weten over mij? Volg mij dan op LinkedIn en Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s