Bob Kenniphaas

Mijn naam is Bob Kenniphaas (24) en ik ben derdejaarsstudent van de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik loop graag hard en lees ook veel, zowel online als van papier. Ik ben geïnteresseerd in (online) media, marketing en (sport-)journalistiek. Daarnaast verdiep ik me graag in de actualiteit, ik ben dan ook echt een nieuwsjunkie, en kijk ik graag en vaak sport.

Ik schrijf over het samenkomen van twee van mijn interesses: de connectie tussen hardlopen en digitale media. Ik loop meerdere keren per week hard en maak zelf voor, tijdens en na het lopen gebruik van technologische hulpmiddelen en online media. De hardloopsport is, net zoals de digitale mediawereld, de afgelopen jaren enorm gegroeid. Veel amateurhardlopers gebruiken sportgadgets en online platformen om hun loopavonturen vast te leggen, elkaar te motiveren of online de strijd met elkaar aan te gaan om de meeste offline kilometers.

Bij deelname aan hardloopevenementen verschijnen je persoonlijke gegevens in de uitslagenlijst, worden er online foto’s van je gepubliceerd en is het steeds vaker mogelijk om je door het thuisfront (en dus door iedereen) via een app live te laten volgen. Maar ook tijdens simpele, individuele trainingsrondjes wordt door steeds meer hardlopers data verzameld en vervolgens online geslingerd. Een interessant fenomeen waar ik zelf enthousiast aan meedoe.

Ik wil na elk hardlooprondje mijn tussentijden, gemiddelde snelheid en hartslag weten. Ik raak gemotiveerd van het bekijken van de data van mijn trainingen. En met mij vele anderen. Maar heeft het gebruik van wearables en activity trackers die deze data genereren en het online delen ervan louter voordelen? Of juist niet? Wat doet hardlopen in de digitale mediawereld met lopers? En welke rol spelen fabrikanten van sportgadgets daarin?

Ik maak dankbaar gebruik van de ruimte op MICwatching.nl die voor mij gereserveerd is om mijn ideeën en kennis over de connectie tussen hardlopen en digitale media uiteen te zetten.

Volg mij ook op LinkedIn of via mijn eigen website.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s