Vonne Bertram

Heb jij enig idee hoe veel advertenties jij per dag voorbij ziet komen? Valt het je ook zo op dat je op social media tegenwoordig bijna meer reclames ziet dan content van je vrienden en volgers? Hebben we eigenlijk nog wel door dat wij iedere dag bedolven worden onder de advertenties? Ik denk van niet. Sterker nog, ik denk dat het langzamerhand een deel van ons dagelijkse leven geworden is.

Ik, Vonne Bertram (1997), ben zeer geïnteresseerd in social media advertenties. Als fulltime student Media, Informatie en Communicatie en parttime aandeelhouder van grote social media platforms word ik er dagelijks mee geconfronteerd. Maar waar ligt de grens van het adverteren? En nog belangrijker: hoe zit het nou eigenlijk met onze privacy? Is er een manier om onder behaviour targeting uit te komen? Dit zijn allemaal vragen die mij bezighouden. Hier schrijf ik dan ook graag over op MICwatching.

In mijn vrije tijd besteed ik flink wat uren online. Social media is niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse routine. Als ik wakker word, heb ik als eerste een telefoon in mijn hand. Na het douchen, tijdens het ontbijt en zelfs onderweg naar college trek ik mijn smartphone om even te kijken wat mijn vrienden zoal doen. Ook is mijn omgeving besmet met het virus van Instagram, Facebook, WhatsApp en noem het maar op. Op woensdag en zondag sta ik op het hockeyveld en ook daar zijn de sociale media niet weg te denken. Voor, na en zelfs tijdens het spelen wordt er regelmatig een smartphone bij gepakt.

MICwatching geeft mij een podium om te schrijven over social media en de wijze van adverteren hierop. Komende periode geef ik inkijk in de slinkse wijze waarop adverteerders te werk gaan om conversie te genereren. Waar ligt de grens?

Ben je benieuwd naar mijn werk? Volg dan vooral mijn bijdragen op MICwatching. Verder kun je mij vinden op LinkedIn, Twitter en Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s