Natalja van Elst

Als mediaprofessional in opleiding, die is opgegroeid in de wereld van smartphones, tablets en social media, ben ik zeer geïnteresseerd in de nieuwste technologieën. Ik ben iemand die bijvoorbeeld naar een blockbuster zoals Transformers kijkt en denkt: “Hoe lang zal het nog duren voordat de technologie alles volledig van de mens overneemt?” Futuristic films zijn natuurlijk maar verzonnen door mensen met een hele sterke verbeeldingskracht, maar dit komt wel voort uit ideeën over hoe men denkt over de ontwikkeling van technologie in de toekomst. En ik ben iemand die gelooft in het onmogelijke, als het aankomt op technologie.

Artificial Intelligence (AI), oftewel Intelligente systemen en apparaten, worden steeds vaker gebruikt bij het structureren en duiden van grote hoeveelheden informatie. Door deze technologieën verdwijnen er wereldwijd 230.000 banen in de kapitaalmarkten. AI kan voor veel bedrijven een groot voordeel bieden, maar daar staat tegenover dat het voor veel mensen kan betekenen dat hun werkzaamheden overbodig worden. Vooral in de financiële sector, de medische- en juridische sector, staan er op dit moment, door de automatisering, veel banen op de tocht.

Reisorganisatie srprs.me liet in een presentatie aan de leerlingen van de Hogeschool van Amsterdam weten, dat ook zij gebruik maken van slimme computers. Zij gebruiken de slimme computers voor het verzamelen en verwerken van data, maar willen niet alles laten over nemen door de snelle systemen. Een deel van wat het bedrijf echt “srprs.me” maakt is dat ze de persoonlijke aandacht en het persoonlijke contact willen benadrukken en goed willen onderhouden. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de handgeschreven kaartjes die zij naar hun boekers thuis sturen.

Door onderzoek te doen naar de trends en investeringen in slimme technologieën, wil ik er achter komen in hoeverre het het een bedreiging of een toevoeging kan zijn, voor jonge mediaprofessionals zoals ik. Ik zal op zoek gaan naar ervaringen van bedrijven, die al gebruik maken van kunstmatige intelligentie, en andere gebruikers die kennis hebben gemaakt met deze slimme computers. Als jij nou net zo benieuwd bent naar deze ontwikkelingen zoals ik ben, hou mijn artikelen dan in de gaten voor meer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s