Christiaan Stevens

Wat zet jij allemaal in je Instagram- en Snapchat verhaal en wat wil je hiermee bereiken? Mijn naam is Christiaan Stevens, 24 jaar en derdejaars student Media, Informatie & Communicatie (MIC) aan de Hogeschool van Amsterdam. Van jongs af aan weet ik wat mijn droombaan is: sportjournalist. En dan heb ik het met name over redactiewerk. Toen ik een jaar of 13 was, vlogen de fysieke kranten nog in grote getalen over de toonbank. Maar door alle technologische ontwikkelingen in de mediawereld absorberen we het nieuws tegenwoordig op een hele andere manier. Ik ben me af gaan vragen of ik er wel goed aan deed om door te zetten wat ik voor ogen had. Toch heb ik afgelopen jaar een duidelijk antwoord gekregen. De specialisatie Tekstschrijven heeft mij laten zien dat de behoefte aan redacteuren – ondanks het verdwijnen of verminderen van een aantal mediums – nog altijd daar is.

Naast sportliefhebber kan ik mijzelf gerust een social media verslaafde noemen. Wonderbaarlijk welke invloeden bijvoorbeeld Facebook en Instagram hebben. Het gebruik geldt ook voor menig voetbalclub. Zeg nou eerlijk: lees jij nog de website of blijf jij op de hoogte via de gerelateerde kanalen? Maar ook de sporters zelf geven op die manier een kijkje in hun leven. Neem bijvoorbeeld Tony Kok, een professioneel FIFA-speler die werd aangenomen én ontslagen door PSV. Reden? Zijn social media gebruik in 2011 richtte zich op negatieve wijze jegens de Eindhovense club en werd hem zo dus fataal.

De komende tijd wil ik gaan uitzoeken welke rol de social media heeft in de professionele voetbalwereld. Wat kun je tegenwoordig wel zeggen en wat gaat te ver? Met het oog op de toekomst kunnen we er niet meer omheen: social media is en wordt voor veel organisaties de manier om hun bezoekers te bereiken. Vraag de huidige sportjournalisten over hun mening wat betreft social media en de meesten zullen zeggen dat ze het liever kwijt dan rijk zijn. Maar wij zijn de toekomst, wij kunnen niet anders.

Benieuwd naar wat ik zoal qua werk doe? Kijk snel snel op mijn LinkedIn-pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s