Dide Klarenbeek

Enkele jaren geleden zat ik op social media om op de hoogte te blijven van mijn vrienden door de Facebook status te lezen. Maar hedendaags is mijn mediagebruik volledig veranderd, ik ben alleen nog maar opzoek naar mensen die mij inspireren op wat voor manier dan ook. Als studente Media, Informatie en Communicatie ben ik, Dide Klarenbeek dagelijks actief op verschillende social media platformen. Wat ik de afgelopen tijd heb gemerkt is, dat ik flink beïnvloed wordt door social media, maar zeker niet altijd in positieve zin.

In het huidige medialandschap kan de aanwezigheid van social influencers je niet ontgaan zijn. De  bekende instagrammers worden gebruikt als uithangbord van verschillende merken. Ze zijn er zelfs zo druk mee dat het tegenwoordig een fulltime baan is, waar veel geld mee verdient kan worden. Ik merk dat ik mezelf ga vergelijken met deze meiden, iets wat totaal niet realistisch is. Want ik pas niet in dat referentiekader en voor mijn gevoel pas ik in geen enkel hokje omdat ik misschien wel anders ben dan anderen

De invloed van sociale media is de laatste jaren flink toegenomen, wat regelmatig kan lijden tot het verminderen van zelfvertrouwen. Vanuit eigen ervaring weet ik hoe het is om niet aan het perfecte plaatje te voldoen, voor wat er bij mij toe heeft geleid dat ik nu rondloop met een eetstoornis. Met mijn artikelen wil ik laten zien wat voor invloed social media heeft en daarnaast wat er gebeurd als het perfecte plaatje, niet meer perfect hoeft te zijn. Dit ga je lezen in mijn artikelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s