Elianne Koekkoek

Heb jij ooit een tv reclame gezien voor een bouwbedrijf of een aannemer? Naast de witte busjes met daarop de naam van het bedrijf en een telefoonnummer of emailadres heb ik dat in ieder geval nog niet gezien. Dit verbaast mij omdat veel bedrijven afhankelijk zijn van particuliere ondernemers. Hoe kan het dan dat zij nooit reclame maken? Hebben ze dat dan niet nodig of weten ze gewoon niet hoe ze het moeten toepassen?

Ik ben Elianne Koekkoek, 19 jaar. Ik volg de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en ik verdiep mij in (concept) marketing in de bouw. Mijn vader heeft een eigen bedrijf in de bouw. Hij heeft een eigen site die al vijf jaar niet is geüpdatet en zijn opdrachtgevers zijn eigenlijk altijd dezelfde mensen. Ik wil hem graag helpen om zijn netwerk te verbreden, zodat hij niet altijd vast zit aan dezelfde opdrachtgevers. Terwijl ik manieren zoek om mijn vader te helpen, wil ik daarmee ook meteen jou helpen. Hoe kun jij je bedrijf verbeteren? Hoe kan jij ervoor zorgen dat je meer klanten krijgt door middel van marketing?

Ik heb stage gelopen bij een bedrijf dat zich richtte op de zorg (Medify & Medify Media). Dit bedrijf heeft een app ontwikkeld waar mensen de uitleg over hun operatie of behandeling, voordat ze naar het ziekenhuis gaan, kunnen bekijken. Op deze manier zijn ze al voorbereid wanneer ze aankomen. Deze bedrijven werken voornamelijk B2B, maar ook dit is een sector waar je niet vaak reclame over ziet. Hoe zorgen zij er dan voor dat mensen de app gaan gebruiken? Hoe zorgen zij ervoor dat ziekenhuizen met hen willen samenwerken? Tijdens mijn stage heb ik inzicht gekregen in hoe zij klanten werven en hoe zij marketing gebruikten. Deze kennis ga ik, samen met de kennis die ik opdoe tijdens mijn research, toepassen op de bouwsector.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s