Eva Verkaaik

on

We leven allemaal in onze eigen wereld, maar worden hierdoor ook heel erg beperkt. Hoe kunnen we als samenleving uit deze beperking komen en onze kennis verbreden? Dat ‘eigen’ wereldje van ons ken je misschien ook wel als de filterbubbel. Je krijgt tegenwoordig alleen maar informatie binnen die je wilt binnen krijgen, maar is dit wel goed voor onze algemene kennis? Veel websites bieden de mogelijkheid om voor specifieke artikelen te betalen, waardoor je alleen leest wat jij interessant vindt en niet meer over elk onderwerp iets binnenkrijgt, wat wel met de krant gebeurt. Hoe kan de krant ervoor zorgen dat zij mensen uit hun bubbel trekken en meer kennis mee kunnen geven?

 

Mijn naam is Eva Verkaaik, ik specialiseer mij in de richting Digitale Media en houd mij bezig met de veranderingen die in de digitale wereld plaats vinden. Ik heb uiteenlopende interesses zoals content schrijven voor online platforms en fotografie. De verschillende meningen die er zijn over social media vind ik ook interessant om te volgen, is deze diversiteit dan wel of niet goed voor je en hoe sterk worden wij hierdoor beïnvloed.

 

Het leuke aan de opleiding die ik volg, Media, Informatie en Communicatie, vind ik dat het zo breed is en dat je je eigen loopbaan al vrij snel kan kiezen. Zo koos ik in mijn tweede jaar voor de specialisatie Digitale Media, wat mij goed beviel en waarmee ik ook door wilde gaan. Nu zit ik in mijn derde jaar en heb ik gekozen voor de richting Digitale Media Strategieën. Ik heb drie maanden stage gelopen bij een startup die een app had ontwikkeld waarmee je advertenties op je vergrendelscherm kon ontvangen, in ruil voor punten die je kon inwisselen voor coupons. Hier heb ik veel van geleerd en dit heeft mij ook nieuwe inzicht gegeven op het vervolg van mijn studie.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op mijn LinkedIn-pagina voor meer informatie!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s