Jasper Kruiswijk

Digitale media zijn de toekomst. Maar veel bedrijven weten (nog) niet goed hoe zij hiermee om moeten gaan. Dat is waar ik als student Media, Informatie & Communicatie mijn hulp bied. Mijn naam is Jasper Kruiswijk en ik studeer aan de Hogeschool van Amsterdam. Als 22-jarige mediastudent leef ik middenin de digitale wereld. Tijdens mijn specialisatie digitale mediastrategieën, leer ik bepaalde content te communiceren via de juiste digitale mediakanalen. Op dit moment richt ik mij op digital reality, oftewel ‘digitale realiteit’.

Om meer over digital reality te weten te komen, verdiep ik mij op de achtergrond, de huidige situatie en de mogelijkheden in toekomst. Ik wil bedrijven graag meer inzicht laten verkrijgen in de digital reality-wereld. Hiermee bedoel ik vooral virtual-, augmented- en mixed reality (VR, AR en MR). Op dit moment worden deze drie ‘nieuwe’ realiteiten vooral ingezet bij games. Zo heeft Sony een VR-headset naar de Playstation console gebracht en is Pokémon GO een perfect voorbeeld van AR, waarin je in de ‘echte’ wereld Pokémons moet vangen via je telefoon. Maar ik ben ervan overtuigd dat ook bedrijven dit in kunnen zetten om haar producten of diensten aan de consument tentoon te kunnen stellen. Er zijn nu al genoeg voorbeelden te vinden over bedrijven die deze vormen goed ingezet hebben

Ik ben zelf voor het eerst in aanmerking gekomen met augmented reality toen mijn broer zijn muur in zijn woonkamer wilde verven. Via een app kon hij verschillende kleuren toepassen op de muur, waardoor ik via zijn telefoon de ‘nieuwe’ woonkamer kon zien. Uiteindelijk heeft mijn broer zijn verf gehaald bij het bedrijf dat deze extra service aanbood. Deze service geeft hem namelijk het extra stukje zekerheid en vertrouwen bij zijn aankoop.

Wanneer bedrijven deze vormen van digital reality in gaan zetten, kunnen zij een extra service aan de klant brengen. Ik leg jou in mijn artikelen graag uit waarom.

Wil je nog meer van mij weten? Neem dan een kijkje op mijn LinkedIn-pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s