Lisa van Zuijlen

Wist je dat 84% van de mensen die online winkelt weleens een product heeft gekocht naar aanleiding van een blog of vlog? Dit komt door de kracht van social influencers. Social influencers hebben de laatste jaren enorm veel invloed gekregen.

Mijn naam is Lisa van Zuijlen en ik zit inmiddels in mijn derde jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Ik ben zelf heel erg geïnteresseerd in Social Media en specialiseer mij daarom ook in digitale mediastrategieën. Mijn favoriete platformen zijn Instagram en Youtube, op deze platformen volg ik ook heel veel social influencers.

Ik onderzoek het onderwerp social influencer marketing. Ik vind dit een heel interessant onderwerp omdat het de laatste jaren enorm is gegroeid en iedereen er dagelijks (onbewust) mee te maken heeft. Kan elke social influencer gekoppeld worden aan een merk? En wat doet het met de omzet en naamsbekendheid van het merk?

Ik verdiep mij vooral in de social influencers op Youtube, de sponsored content die zij (onopvallend) plaatsen en wat voor effect dit heeft op de kijkers en de bedrijven. Zelf volg ik de influencers Monica Geuze, Anna Nooshin, Noor de Groot en Laura Ponticorvo. Zij plaatsen dagelijks video’s op Youtube, waarin vaak een gesponsorde reclame zit. Ook plaatsen zij dit vaak op Instagram. Ze raden een product aan, terwijl ze het waarschijnlijk zelf niet eens gebruiken. Toch heeft dit enorm veel invloed, vooral op de doelgroep 15 – 28 jaar. Het vertrouwen van de volgers in de influencers is enorm.

Zelf zou ik heel graag een online influencer willen worden, maar ik vind het ook heel interessant om social influencers te koppelen aan bedrijven. Het bedrijf IMA is het grootste ‘influencer marketing bureau’ van Nederland. Zij bezitten een heel groot netwerk en verbinden bedrijven aan een geschikte en gepaste influencer.

Ben jij ook geïnteresseerd in de opkomende trend van social influencer marketing? Neem dan vooral een kijkje op mijn pagina waar ik verschillende content plaats over dit onderwerp!

Als je het leuk vind kun je me volgen op Facebook of  LinkedIn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s