Luca Sloothaak

Ik ben Luca Sloothaak, 19 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik ben derdejaars Media, Informatie Communicatie (MIC) student aan de Hogeschool van Amsterdam.
Waar ik in het eerste jaar nog zoekende was naar een richting die mij aansprak, kwam ik er na mijn specialisatie in het tweede jaar, Digitale Media, achter dat dít het voor mij was. Een logische volgende stap voor het derde jaar was dan ook om Digitale Mediastrategieën te gaan doen.

Zoals bijna iedere andere student die deze opleiding doet ben ik erg geïnteresseerd in de invloed van media. In het bijzonder, hoe de mensen beïnvloedt worden door de sociale media. Dit kan in op veel verschillende vlakken, denk aan likes geven of een voorkeur voor mediakanaal. Ook kan dit doorgaan naar uiterlijke kenmerken zoals kledingstijl of een bepaalde haartrend maar dit kan ook invloed uitoefenen op gedrag binnen een relatie. Komende tijd ga ik mij richten op het verband tussen social media en relaties van mensen. Ik wil hierbij onderzoeken op welke manier de sociale media de mens en zijn relaties beinvloedt maar ook of dit een verband heeft met overspel. Waar zit de grens in de media? Wanneer is een reclame van een bepaalde datingssite beïnvloedbaar? Wie gaat er eerder overstag, de mannen of de vrouwen?

Een aantal jaar geleden was het echt not done om vreemd te gaan, dit was dan ook een taboe om over te praten. In de laatste jaren wordt het onderwerp veel minder ontkent en komen er regelmatig artikelen en onderzoeken boven tafel waaruit blijkt dat dit vaker gebeurd dan in de eerste instantie wordt gedacht. Dit gaat gepaard met de vraag of monogamie wel zo normaal is maar daar ga ik mij verder niet aan wagen.

To be continued…

Wil je meer over mij weten? Volg mij op LinkedIn!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s