Meike Heuer

IMG_1967Advertenties, #(no)spon, influencers, advertorials of gesponsorde posts. Deze termen vliegen je om de oren in het social medialandschap. Wat moet je weten om millennials – dé grootverbruikers van sociale netwerken te bereiken? Of nog belangrijker: wat zijn de do’s en dont’s op dit gebied als bedrijf?

Mijn naam is Meike Heuer, ik ben 23 jaar en zit nu in mijn derde jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Toen ik begon aan deze opleiding had ik geen idee wat ik het allerleukst vond. Daar kwam verandering in toen ik stage ging lopen bij een online redactie, waar ik content verzorgde voor de websites gezondheidsplein.nl en dokterdokter.nl. Het schrijven van teksten bleek helemaal mijn ding te zijn. Daarom heb ik na mijn stage dan ook voor de specialisatie tekstschrijven gekozen.

Naast tekstschrijven fascineert sociale media me. Het juiste gebruik van sociale media kan een merk groot maken en/of veel extra bezoekers trekken. Toch merk ik dat bij veel bedrijven social media nog een ondergeschoven kindje is. ‘Facebook of Instagram? Laat dat maar aan de stagiairs over’ hoor ik vaak in mijn omgeving. Er valt duidelijk nog veel te winnen op dit gebied! Dat is waarom ik in mijn derde studiejaar ben begonnen aan de specialisatie digitale mediastrategieën.

Op MICwatching schrijf ik de komende periode over het inzetten van social media voor je website of bedrijf. Hoe bereik je de juiste doelgroep? Welk medium past bij wat ik wil uitdragen en wie ik wil bereiken? En kunnen influencers mijn merk écht groot maken?

Dit zijn allemaal zaken die de revue zullen passeren. Houd de website in de gaten voor updates.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s