Melissa de Bois

Het internet is niet meer weg te denken in dit tijdperk maar hoe ver kan het gaan met de content? Iedere dag worden er talloze nieuwe dingen online geplaatst en ontstaan er steeds meer nieuwe trends en gemeenschappen. Mijn passie voor media is begonnen bij YouTube waar de content gigantisch is. Ik ontdekte deze site op 13-jarige leeftijd toen YouTube net een jaar bestond. Ik vind deze site geweldig en ik zit er nu al tien jaar dagelijks op.

Je kunt hierop bijna alle soorten filmpjes vinden maar soms kom je dan ook wat vreemde dingen tegen. Dit wordt ook wel ‘the weird part of YouTube’ genoemd. Ik ben nieuwsgierig naar deze kant van het internet wat door mensen vaak bestempeld wordt met raar of vreemd. Ik ben geïnteresseerd in de kanalen die vaak duizenden soms miljoenen volgers hebben en hoe zij op het idee zijn gekomen om deze video’s te maken en plaatsen. Eerst zagen wij dit soort trends vooral in Azië waar mensen bijvoorbeeld worden betaald om voor de webcam hun avondeten op te eten. Nu zien we dat deze soort trends steeds meer voorkomen in de westerse wereld en ook vanuit De Verenigde Staten nu over worden gebracht naar Europa.

Het fascineert mij hoe mensen veel geld verdienen door bijvoorbeeld in een microfoon te fluisteren of zich voordoen als een dier. Door deze video’s zijn er nieuwe gemeenschappen ontstaan die nog elke dag groeien. Ze zijn niet alleen bezig met het delen van hun content maar hebben inmiddels ook fans, sponsoren, evenementen en feesten. Ik wil mij meer gaan verdiepen in deze wereld en erachter komen of de vreemde kant van YouTube misschien binnenkort wel als normaal wordt bestempeld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s