Michelle van Soest

Als je elke dag een paar uur op sociale media rond surft, wat heeft dat dan voor gevolgen? Hoe reageert je brein daarop? Is het echt zo verslavend als we allemaal denken of is het allemaal heel erg overdreven? Ik ga op zoek naar de antwoorden hierop en vind uit hoe je sociale media het beste kan inzetten, voor de doelgroep en voor bedrijven.

Ik ben Michelle van Soest (1997) en ik ben derdejaars studente van de opleiding media, informatie en communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Op mijn gehele opleiding leer ik al over media en het gebruik daarvan. Omdat ik dat ook interessant vind, koos ik voor de specialisatie digitale media en daarna de specialisatie digitale mediastrategieën. Bij deze specialisaties ben ik veel te weten gekomen over influencers, sociale media en het gebruik daarvan.

Tijdens mijn stage bij de website van Shownieuws was ik elke dag bezig met influencers. Ik moest op zoek gaan naar berichtjes dat influencers plaatste op hun sociale media. Tegenwoordig zijn (bijna) alle bekende Nederlanders influencers. Doordat ik dagelijks bezig was met hoe zij communiceerden naar hun doelgroep, kwam ik erachter hoe je het beste kan samenwerken met influencers als bedrijf zijnde. Ik weet wat mensen kunnen waarderen en wat ze heel snel wegklikken. Ook ben ik met veel influencers bekend.

Influencers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Onbewust zien we ze elke dag op het sociale netwerk en nemen we veel dingen van hen aan. Daarom is het voor bedrijven belangrijk om samen te werken met deze invloedrijke mensen. Ze kunnen zo nieuwe doelgroepen bereiken en juist de huidige doelgroepen beter bereiken. Influencers worden als vertrouwelijk en betrouwbaar gezien. Maar hoe moet een bedrijf dit doen en hoe kiest hij de beste influencer uit?

Wil je meer te weten komen over de samenwerkingen van bedrijven met influencers? Houd dan MIC Watching in de gaten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s