Rick Bloemzaad

Over de auteur

Veel mensen vinden het leuk om op het internet te kijken naar andere mensen die videogames spelen. Ikzelf maak daar ook onderdeel van uit. Het is een manier van entertainment die al jaren bezig is met een opmars en zeer populair is op platformen zoals YouTube. Sinds een paar jaar heeft YouTube daar een concurrent bij, Twitch.

Twitch is een website waar mensen live hun content kunnen uitzenden en tegelijkertijd interactief kunnen zijn met de kijkers. Met het zien van deze website wilde ik hier direct ook deel van uitmaken. Nu heb ik dan ook sinds een maand mijn eigen kanaal (RookieMcNoob) waar ik met veel plezier aan het livestreamen ben. Met de dag dat ik mij steeds meer ging verdiepen in Twitch besefte ik mij wat voor groot groeipotentieel Twitch heeft.

Zo schept het interactieve element een band tussen de streamer en de kijker. Kijkers chatten met de streamer en andere kijkers, ze kunnen abonneren op het kanaal én zelfs geld doneren. Op deze manier creëert ieder kanaal als het ware zijn eigen community die, naar mijn mening, veel hechter is dan YouTube. Zo heb ik al in een kleine maand 45 volgers weten te krijgen en heb ik zelfs een paar donaties ontvangen van betrokken kijkers. Dit motiveert mij natuurlijk om alleen maar meer te gaan streamen.

Door een platform als Twitch te verkennen levert het veel nieuwe informatie op. Zo blijkt Twitch namelijk in de V.S. veel groter en bekender te zijn dan in Nederland. Daarnaast kiezen steeds meer bekende YouTube-sterren om hun content via Twitch te delen als het gaat om games. Met deze schat aan nieuwe informatie en een passie voor Twitch hoop ik dan ook belangrijke vragen te beantwoorden. Wat is nou het succes achter het concept van Twitch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s