Sam Schouten

on

Als ondernemer of freelancer geld verdienen terwijl je de hele wereld rondreist? Dit klinkt voor velen als een droom. Toch maken steeds meer mensen deze droom werkelijkheid.

Mijn naam is Sam Schouten (20) en ik ben derdejaars studente van de opleiding Media, Informatie & Communicatie (MIC) aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze studie leidt mij op tot mediaprofessional van de toekomst. Binnen mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in Digitale Media en Digitale Mediastrategieën, waardoor ik alles weet over de (online) media en digitale wereld. Juist door MIC en mijn specialisaties ben ik erachter gekomen wat ik echt leuk vind: fotografie en (online) media. En dit dan het liefst in combinatie met reizen.

Met veel plezier deel ik mijn favoriete kiekjes op Instagram. Ik heb een persoonlijk account en account waar ik mijn passie voor fotografie kan delen. De meeste foto’s die ik plaats zijn op reis gemaakt. Nu ben ikzelf niet zo populair, maar er zijn accounts die hetzelfde doen en duizenden volgers hebben. Deze mensen zijn voor mij dan ook een grote inspiratiebron. Ze worden ook wel digital nomads genoemd. Steeds vaker zie je deze term in de media opduiken. Heb je geen idee wat het betekent? Eigenlijk is het heel simpel: het zijn mensen die graag rondreizen over de wereld en online werkzaamheden verrichten zonder plaatsgebonden te zijn. Het enige dat ze nodig hebben is een goede internetverbinding en stroom. Interessant is dat ze overal ter wereld kunnen werken voor internationale klanten.
Deze vorm van werken is ook door het bedrijfsleven opgepikt. Bedrijven merken dat digital nomads online razend populair zijn en dat er een verdienmodel aan vastgeplakt zit: ze kunnen worden ingezet als (online) marketinghulpmiddel. De digital nomads hebben invloed op hun volgers. Dit maakt ze social influencers en bedrijven maken daar graag gebruik van.

Wil jij meer te weten komen over digital nomads en hoe je hen kunt inzetten voor jouw bedrijf of in de (online) marketingwereld? Blijf mij dan volgen op MICwatching!
Verder kun je mij ook vinden op Instagram (@samschouten_ @bysamschouten), LinkedIn & Facebook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s