Sophie van Bemmel

Hi allemaal! Ik ben Sophie van Bemmel (22) en ik zit momenteel in mijn derde jaar Media, Informatie en Communicatie. Mijn hoofd zit vaak nogal vol met allemaal verschillende soorten informatie, waardoor ik me beter kan uiten op papier dan mondeling. Dus ik dacht…laat ik er m’n beroep van maken!

Tekstschrijven doe ik graag en vaak en ik ben dan ook een echte grammar-nazi. Omdat teksten steeds vaker online komen (zowel bij tijdschriften als de krant) heb ik dit jaar besloten me te specialiseren in Digitale Mediastrategieën. Zo hoop ik dat ik beter word in het overdragen van informatie naar anderen.

Afgelopen zomer heb ik stage gelopen bij Upcoming.nl en daar kwam ik erachter dat een geschreven tekstje met een leuk onderwerp nog niet eens de helft is van het succes van een website. De samenwerking tussen website en social media zorgt voor het échte succes.

Niet alleen Upcoming, maar ook heel veel andere social media maken sinds kort steeds meer gebruik van beeld, omdat de social media-gebruiker van tegenwoordig veel meer visueel is ingesteld. Op Facebook doen ze dit door zelfgemaakte filmpjes, maar op Instagram is het wat lastiger. Hoe breng je nou leuke beelden over op dit kanaal? Met de komst van Instagram Stories is dit geen probleem meer. De stories worden in groten getale bekeken, zonder dat je overal aan moet geven dat je tegenwoordig ook aan ‘Stories’ doet.

Maar waarom is dit nou zo’n succesvolle zet? Waarom lukt het minder goed op andere apps? En wat kunnen Facebook en WhatsApp doen om dit ook een succes te maken?

Een idee is geboren. Ik ga de komende weken onderzoeken waarom het hele concept van Stories nou zo’n groot succes is (of juist helemaal niet) en hoe de media dit het beste in kunnen zetten.

Wil je meer te weten komen over dit onderwerp? Ga dan vooral naar mijn profiel op MICwatching.
Meer weten over mij? Neem dan een kijkje op mijn LinkedIn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s