Tycho Spanjer

Bijna ieder bedrijf maakt tegenwoordig gebruik van social media, het internet en e-mails. Het kan worden gebruikt voor allerlei verschillende doeleinde. Bedrijven willen nieuwe klanten verkrijgen en vaste klanten behouden, maar het kan net zo goed worden gebruikt voor de interne communicatie. Omdat er op dit moment zoveel verschillende kanalen zijn, is het soms erg lastig om te weten welk kanaal het meest geschikt is voor welke informatie en hoe je deze informatie moet opmaken. Alleen, hoe zoek je dit uit?

Het is belangrijk dat de informatie die je wilt verspreiden wordt begrepen door de ontvanger en nog belangrijker, als positief wordt ervaren. Je kan bijvoorbeeld een nieuw product fotograferen, een krachtige marketingtekst schrijven en het dan op facebook plaatsen zodat je hele doelgroep het ziet. Maar je kan ook een filmpje maken dat het product in detail laat zien en dit vervolgens selectief naar je doelgroep versturen via de mail. Een ander voorbeeld is informatie voor je werknemers. Je kan simpelweg een nieuwsbrief schrijven en deze versturen via de mail. Of je kies ervoor om een infographic te maken en die in de Facebook community te zetten?

Dit zijn de onderwerpen waar ik in ben gespecialiseerd. Ik ben Tycho Spanjer (20) en zit nu in mijn vierde jaar op de Hogeschool van Amsterdam waar ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie volg. Mijn interesse in dit onderwerp komt voort door de stage die ik in het tweede semester ga lopen. Tijdens deze stage heb ik namelijk de opdracht om de interne communicatie te verbeteren en de kanalen te analyseren. Het moment dat ik dit hoorde bij mijn sollicitatiegesprek zag ik meteen een unieke kans om mijn kennis toe te passen. Daarbij kwam het besef dat waarschijnlijk vele andere bedrijven met deze zelfde vraagstukken worstelen. Om die reden wil ik mijn kennis over deze onderwerpen delen op MICwatching.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s