Eline Hoogervorst

Een Instagram-account, check. Inspirerende foto’s, check. Samenwerking met een influencer, check. Waarom krijgt mijn bedrijfsprofiel dan niet meer volgers of likes? Instagram is geen ‘checklist’, maar een tijdrovende marketingtool.

De online mediawereld is constant in beweging en dat fascineert mij. Dat is een van de redenen waarom ik, Eline Hoogervorst, voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie heb gekozen. Er is veel veranderd in de manier waarop we social media gebruiken en dat merk ik zelf heel sterk. Ik laat mij dagelijks inspireren door online influencers en bekijk de profielen van webshops. Een paar jaar geleden, wilde ik vooral op de hoogte blijven van mijn persoonlijke netwerk.

Op het gebied van Instagram marketing liggen er nog een hoop kansen voor sommige bedrijven. Vooral als je de generatie wil bereiken, kan je eigenlijk niet achter blijven. Daarentegen is het steeds moeilijker om deze generaties op de juiste manier te triggeren op social mediakanalen. Ik scroll snel door wanneer ik de content niet ‘mooi’ of interessant genoeg vind.

Tijdens mijn stage bij REBELLE, een platform voor vintage designerkleding, bekeek ik social media vanuit een ander oogpunt. Ik heb vooral de zakelijke kant leren kennen. In deze periode heb ik onder andere geleerd om Google Analytics, influencers en Instagram bedrijfsmatig in te zetten en op deze manier doelen te bereiken.

Sta je op het punt om je bedrijf te lanceren of kan je geen grip krijgen op dit sociale medium? Ik ga je helpen. Op MIC-Watching deel ik op een luchtige manier mijn kennis en persoonlijke inzichten over de do’s and don’ts van Instagram marketing.

– Eline Hoogervorst

Bekijk hier mijn Instagram.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s