Eve Vrasdonk

Ik ben opgegroeid met een oude computer waar op je met een Cd-rom spelletjes kon spelen en kon chatten op MSN. Later ging dit over naar laptops en tablets, maar schrijven doe ik vaak nog ouderwets met pen en papier.

Overal om ons heen wordt de wereld digitaal. In ons sociale leven, de consumptiemaatschappij en zelfs op basisscholen en middelbare scholen. De generatie die opgroeit in deze maatschappij zal waarschijnlijk generatie Alpha of ‘Google kids’ gaan heten. Deze kinderen zijn geboren tussen het jaar 2000 en 2010. Zij groeien grotendeels op zonder boeken en schriften, maar met tablets, laptops en het fenomeen: ‘kopiëren plakken’

Ik wil graag weten hoe de kinderen van nu opgroeien met social media en hoe zij omgaan met social- en digitale media. Is de jeugd op jonge leeftijd al aan het programmeren en gebruiken ze digitale media? Of gebruiken ze deze media alleen voor vermaak en om aantekeningen te maken op school? Kunnen deze kinderen beter leren, onthouden ze informatie op een andere manier of kunnen ze gewoon veel sneller informatie opzoeken dan andere generaties?

Mijn naam is Eve Vrasdonk (19) en ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben een derdejaars student en volg de specialisatie Digitale Mediastrategieën.  Samen met mijn medestudenten schrijf ik over digitale media en de trends in de mediawereld. Ik schrijf zelf over het gebruik van digitale media in het onderwijs. Aan de hand van mijn bevindingen zal ik interessante artikelen schrijven die te vinden zijn op MICwatching.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s