Jesse Bos

De toekomst gaat er steeds mobieler uitzien. Door de opkomst van het internet kiezen wij als millennials vaker om foto’s of video’s te bekijken in plaats van een stuk tekst te lezen. Misschien niet een vooruitgang, maar er kan naar mijn mening zeker op ingespeeld worden.

Mijn naam is Jesse Bos en ik ben derdejaars Media, informatie & communicatie student, woonachtig in Amsterdam. Voor mijn eerste opdracht voor MIC-watching heb ik ervoor gekozen om mij te gaan verdiepen in social media. Daarbij wil ik mij in het speciaal verdiepen in Instagram. Hiervoor heb ik de volgende redenen.

Inmiddels maken vele bedrijven al gebruik van het social media platform wat luistert naar de naam Instagram. Dit is een social media waarbij foto’s en video’s centraal staat. Hierdoor zijn bedrijven genoodzaakt om hun commerciële content zo aantrekkelijk mogelijk op te maken zodat het gelijk een goede eerste indruk achter laat.

Ik vind dit een erg interessant punt, dit omdat ik ervan overtuigd ben dat reclames nooit langdradig horen te zijn, maar juist ‘straight to the point’. Instagram bied ook veel extra mogelijkheden door korte video’s te kunnen posten of te ‘swipen’ met foto’s. Hierbij kunnen meerdere foto’s worden weergeven op één post.

Zelf heb ik tijdens mijn stage bij het platenlabel Top Notch kunnen zien hoe effectief Instagram als marketing instrument kan worden gebruikt. Ik heb een aantal keren content moeten maken voor het Instagram account van Top Notch. Hierbij kreeg ik ook de uitleg van experts hoe ik dit op een zo goed mogelijke manier kon doen. Met instagram wordt een zeer grote groep jongeren bereikt wat perfect is voor bedrijven met een jonge doelgroep.

Om deze redenen wil ik mij gaan verdiepen in het maken van compacte content via Instagram. Daarbij wil ik de nadruk leggen op hoe je zo kort mogelijk een sterke boodschap kan overbrengen. Dit kan heel relevant zijn voor grote, maar ook zeker opstartende bedrijven met een jonge focusgroep.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s